Odgovor SMO na zavajajoče informacije glede podajanja prošenj iz naslova višjih solidarnostnih pomoči in jubilejnih nagrad za člane sindikata

Sindikat Ministrstva za obrambo  je bil med sindikati JS, ki so v letu 2013 izpogajali višjo solidarnostno pomoč, jubilejno nagrado za člane reprezentativnega sindikata, podpisnika aneksa.

Pa si nalijmo čistega vina:

SMO je pristopil podpisu aneksa h Kolektivni pogodbi za negospodarske dejavnosti v Republiki Sloveniji leta 2013. V 7 letih od podpisa tega aneksa smo v SMO uspešno procesirali veliko število tako 20 % višjih solidarnostnih pomoči članom kot tudi 20 % višjih jubilejnih nagrad. Do trenutka zapoznelega podpisa omenjenega aneksa s strani SVS ni bilo s pristojnimi službami MO in SV, ki so pristojne za obravnavo prošenj, nobenih problemov.

Uveljavljeni postopek, ki ga uporabljamo že 7 let :

• član samostojno posreduje prošnjo za solidarnostno pomoč v kateri med drugim v prošnji zapiše, da je član SMO;
  • na podlagi tega zapisa pristojna služba MO ali GŠ, ki obravnava vlogo od SMO   zahteva potrditev članstva;
  • SMO pristojni službi nato posreduje potrdilo o članstvu v sindikatu.

Navedeni postopek je ustaljena in delujoča praksa že 7 let ne glede na določbe omenjenega aneksa. Žalosti nas, da nekdo, ki je pred dnevi podpisal aneks  želi danes z zavajajočimi informacijami zmesti zaposlene, da podvomijo v našo verodostójnost  za katero stojijo tudi neizpodbitni dokazi (izplačila in zadovoljni člani), in to samo zaradi tega, ker smo sindikat, ki je z E-obrazcem omogočil tako članom kot tudi nečlanom, da podajo prošnjo za solidarnostno pomoč, ki je njihova individualna pravica in izdelave njihove prošnje nismo pogojevali s tem, da se MOREJO včlaniti v sindikat.

Smo pa jim podali kredibilno informacijo v kateri smo zapisali, da v primeru , da so člani sindikata jim tako pripada za 20 % višja solidarnostna pomoč. S tem smo vsem zaposlenim omogočili avtonomnost odločanja in ne nazadnje tudi zagotovili ustavno pravico svobode včlanjevanja v sindikat.

Obrazec za izdelavo prošnje za solidarnostno pomočKliknite za prenos

Nazadnje urejano na 1, 05.05.2020 09:11
Objavljeno v Novosti