Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

MO na zahtevo SMO ni podalo konkretnega odgovora in si tako očitno kupuje čas

Danes dne 31.03.2022 smo s strani MO prejeli ponoven odgovor, ki ga ob koncu sporočila objavljamo v celoti.

Iz podanega odgovora je tako razvidno, da si MO kupuje čas, saj oškodovani pripadniki zaradi petletnega zastaralnega roka in odlašanja MO po podaji konkretnega zahtevanega odgovora iz meseca v mesec izgubljajo na svojih terjatvah iz delovnega razmerja. Odgovor MO je tako moč razumeti, da ministrstvo očitno noče ali ne razume sodbe Vrhovnega sodišča RS  in  ne bo samo pristopilo k odpravi nastalih krivic ter, da bodo za dosego pravice pripadnikov potrebne tožbe.

Članom SMO in pripadnikom SV, svetujemo, v kolikor se odločijo za tožbo, da podajo na SMO zahtevo za pravno pomoč ter izpolnijo pooblastilo za zastopanje odvetnika in le tega po redni pošti posredujejo na njegov naslov , ki je naveden na pooblastilu oz. kjer ste v spletnem obrazcu izbrali želeni kraj obiska odvetnika (CE,LJ). Odvetniki vas bodo kontaktirali in bodo, takoj ko sprejmejo vaše pooblastilo (original po pošti) od MO zahtevali posredovanje vaših plačilnih list za zadnjih 5 let oz. 60 mesecev, na podlagi katerih bodo izdelali izračun višine razlike za podajo  konkretiziranega zahtevka na pristojno sodišče.

V kolikor še niste naš član vas vabimo, da se nam pridružite:

Kliknite in izpolnite spletno pristopno izjavo

 

Zahteva za pravno pomoč

pravnapomoc.jpg

Spoštovani člani SMO za pravno pomoč v sindikatu skrbijo dve odvetniški pisarni, ki pokrivata celotno Slovenijo. Odvetniške pisarne zagotavljajo brezplačno pravno pomoč s področja delovnega prava. 

Kliknite na kraj kjer želite odvetnika in prenesite pooblastilo za zastopanje  :

           CELJE                                              LJUBLJANA
* Vnosna polja označena z * morajo biti izpolnjena !!!

Invalid Input
Vnesli ste napačni e- naslov
Invalid Input
Manjka zapis
Invalid Input

Vljudno vas naprošamo, da dano usmeritev upoštevate, saj bomo tako pohitrili postopke in vam tako v najkrajšem možnem času zagotovili pravno pomoč.


Invalid Input
Invalid Input

 

ODGOVOR MO

Zadeva: Ponoven poziv k poravnavi - odgovor

Zveza: Vaš dopis z dne 28. 3. 2022 (št. IRDG 101-2/2022-35)

Spoštovani,

prejeli smo vaš ponovni poziv k poravnavi, izhajajoč iz sodbe in sklepa Vrhovnega sodišča RS VIII Ips 196/2018 z dne 14. 3. 2022 v povezavi s sodbo EU, da se uporabijo določila 3.a člena ZSPJS in da se ugotovi razlika ter da se vsem oškodovanim zaposlenim v SV in MO za zadnjih 5 let nemudoma izplača razlika od 20 % oz. 50 % do 100 % za pripravljenost na določenem kraju-delovnem mestu, s pripadajočimi zamudnimi obrestmi. V nadaljevanju navajate, da so vam znana tudi stališča Državnega odvetništva RS glede sistemske ureditve navedene problematike - plačilo razlike tako za obdobje zadnjih petih let za nazaj, kot tudi za sistemsko plačevanje ustrezne višine za naprej.

V zvezi z zgoraj navedenim ponovno pojasnjujemo, da ima predmetna odločitev Vrhovnega sodišča RS učinek le v konkretnem primeru in kot smo vas že seznanili z dopisom št. 101- 2/2022-34 z dne 23. 03. 2022, bo citirana sodba, ki je v korist tožeči stranki tudi v kratkem realizirana.

Pojasnjujemo, da se z Državnim odvetništvom RS še nadalje usklajuje vsebina oziroma vprašanje, kako sistemsko pristopiti k vrednotenju straže. Ko bo glede navedenega sprejeta končna odločitev, boste z njo seznanjeni, kot tudi vsi ostali sindikati reprezentativni na področju obrambe.

S spoštovanjem,

Nazadnje urejano na 0, 31.03.2022 17:17
Oceni ta prispevek
(1 glas)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. GSM:040 792 528