Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

Odgovor MO na poziv SMO - da MO zaposlenim v SV in MO samo ugotovi razlike od 20 % oz. 50 % do 100 % za pripravljenost na določenem kraju-delovnem mestu za zadnjih 5 let in jim le to izplača

Dne 23.03.2022 smo s strani MO prejeli odgovor na našo podano zahtevo, v kateri smo  izhajajoč iz sodbe Vrhovnega sodišča RS VIII Ips 196/2018 z dne 14. 3. 2022 v povezavi s sodbo EU sodišča, pozvali tako Vlado RS, MJU in MO, da uporabi določila 3.a člena ZSPJS v zvezi z izplačilom razlike od 20% oz. 50% do 100% za pripravljenost na določenem kraju-delovnem mestu. Prav tako smo jih pozvali, da sami ugotovijo nastale razlike v izplačilu za zadnjih pet let in vsakemu zaposlenemu v MO-SV  ugotovljeno razliko nemudoma izplačajo.

MO tako v odgovoru na naš poziv med drugim navaja, da trenutno potekajo usklajevanja z Državnim odvetništvom RS glede sistemske obravnave navedene problematike. (celotni odgovor MO je objavljen na koncu tega sporočila)

Ne glede na odgovor MO predlagamo članom SMO,  ki so v zadnjih petih letih imeli izplačevano pripravljenost na določenem kraju v višini 20%, ki pa je bila po sprejemu Aneksa h KPJS št. 9 spremenjena v 50%,da lahko gredo preko pooblaščenih odvetnikov SMO v tožbo za izplačilo razlike do 100%.Pravno zastopanje je za člane SMO brezplačno!

V kolikor še niste naš član vas vabimo, da se nam pridružite:

Kliknite in izpolnite spletno pristopno izjavo

Postopek:

Preko spletnega obrazca podate zahtevo za brezplačno zastopanje odvetnika. Po oddaji zahteve boste prejeli na vaš podani e naslov sporočilo s povezavo na pooblastila odvetnikov v kraju (Celje, Ljubljana). Pooblastila izpolnite z modrim pisalom in original preko pisemske pošiljke posredujte na naslov, kjer ste izbrali odvetnika (Celje, Ljubljana naslovi se nahajajo v sporočilu, ki ga prejmete).

Odvetniki vas bodo kontaktirali in bodo, takoj ko sprejmejo vaše pooblastilo (original po pošti) od MO zahtevali posredovanje vaših plačilnih list za zadnjih 5 let oz. 60 mesecev, na podlagi katerih bodo izdelali izračun višine razlike za podajo  konkretiziranega zahtevka na pristojno sodišče.

 

 

Zahteva za pravno pomoč

pravnapomoc.jpg

Spoštovani člani SMO za pravno pomoč v sindikatu skrbijo dve odvetniški pisarni, ki pokrivata celotno Slovenijo. Odvetniške pisarne zagotavljajo brezplačno pravno pomoč s področja delovnega prava. 

Kliknite na kraj kjer želite odvetnika in prenesite pooblastilo za zastopanje  :

           CELJE                                              LJUBLJANA
* Vnosna polja označena z * morajo biti izpolnjena !!!

Invalid Input
Vnesli ste napačni e- naslov
Invalid Input
Manjka zapis
Invalid Input

Vljudno vas naprošamo, da dano usmeritev upoštevate, saj bomo tako pohitrili postopke in vam tako v najkrajšem možnem času zagotovili pravno pomoč.


Invalid Input
Invalid Input

 

 

Številka: 101-2/2022-34

Datum: 23. 03. 2022

Zadeva: Poziv k poravnavi - pojasnilo

Zveza: Vaš dopis z dne 15. 3. 2022

Spoštovani,
prejeli smo vaš dopis, citiran v zvezi, s katerim pozivate, da izhajajoč iz sodbe Vrhovnega sodišča RS VIII Ips 196/2018 z dne 14. 3. 2022 v povezavi s sodbo EU sodišča za človekove pravice, uporabimo določila 3.a člena ZSPJS. Nadalje navajate, da citirani člen določa, da državni organ pri ugotovitvi preveč ali premalo izplačane plače JU, zadevo uredi skozi odločbo organa. Pozivate nas, da ugotovimo nastale razlike v izplačilu za zadnjih pet let vsakemu zaposlenemu na v MO-SV in ugotovljeno razliko nemudoma izplačamo. Citirani poziv ste naslovili tudi na Vlado Republike Slovenije in Ministrstvo za javno upravo.

Uvodoma pojasnjujemo, da smo prejeli sodbo VSRS opr. št. VIII Ips 196/2018, ki se nanaša na izplačilo za delo v času straže pripadnika Slovenske vojske. Poudarili bi, da gre v konkretnem primeru za individualni delovni spor in da bo citirana sodba v kratkem realizirana.

Obveščamo vas tudi, da trenutno potekajo usklajevanja z Državnim odvetništvom RS glede sistemske obravnave navedene problematike.

 

S spoštovanjem,

Tone Slak

državni sekretar

Poslano: – naslovniku na e-naslov,

– Vlada RS na e-naslov, (v vednost),

– MJU na e-naslov, (v vednost),

– SPMO na e-naslov,  (v vednost),

– SVS na e- naslov, (v vednost),

– SVOZ na e-naslov,  (v vednost).

Nazadnje urejano na 0, 28.03.2022 08:21
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. GSM:040 792 528