Višjo solidarnostno pomoč in jubilejno nagrado za člane sindikata

V skladu s 178. členom ZUJF so javni uslužbenci upravičeni do izplačila solidarnostne pomoči v višini 577,51 evra, in sicer v naslednjih primerih:

• ob smrti ožjega družinskega člana (ožji družinski člani so zakonec, zunajzakonski partner, partner v času trajanja registrirane istospolne partnerske skupnosti, otroci ter posvojenci, ki jih je zaposleni po zakonu dolžan preživljati in jih je tudi dejansko preživljal)
  •  ob ugotovitvi invalidnosti II. in III. kategorije, ugotovljene na podlagi predpisov o pokojninskem in invalidskem zavarovanju,
  • zaradi bolezni, ki traja šest mesecev ali več, ne glede na to, ali je zaposleni zaradi bolezni, ki v koledarskem letu traja šest mesecev ali več, odsoten z dela ali pa dela po štiri ure dnevno,
  • naravne nesreče, kot jih določajo predpisi o zaščiti in reševanju, ali požara, ki huje prizadeneta premoženje zaposlenega.

Do izplačila solidarnostne pomoči je javni uslužbenec upravičen v primeru, ko njegova osnovna plača v mesecu, ko se je zgodil primer iz tretjega odstavka tega člena, ne presega oziroma ne bi presegala višine minimalne plače , pri čemer ta omejitev ne velja v primeru naravnih nesreč.

Članu sindikata SMO 20% višja solidarnostna pomoč .
Do izplačila solidarnostne pomoči je upravičen član reprezentativnega sindikata, če njegova osnovna plača v mesecu, ko se je zgodil primer, ne presega oziroma ne bi presegala višine 130% minimalne plače (1.018,76 evra). V primeru požara in naravne nesreče, kot jih določajo predpisi s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, omejitve iz prejšnjega stavka ne veljajo.

Zahtevo za izplačilo solidarnostne pomoči iz prvega odstavka vloži sindikat, na predlog člana, v roku 60 dni od nastanka primera oziroma od trenutka, ko je bil upravičenec zmožen vložiti predlog.

posredovati naslednje podatke:
Ime in priimek:

MORS ID :

Enota službovanja:

Zahtevo lahko podate tudi preko tega E-obrazca.

Zahteva za potrditev članstva v SMO opravičenost člana do 20 % višje jubilejne nagrade
  1. Ime in priimek(*)
    Napačen vnos
  2. MORS ID številka(*)
    Napačen vnos
  3. Datum oddaje zahteve(*)
  4. Vaš E naslov(*)
  5. Varnostno preverjanje(*)
    Invalid Input

V skladu s 177. členom ZUJF pripada javnim uslužbencem  jubilejna nagrada v višini:

-za 10 let delovne dobe 288,76 evrov,
- za 20 let delovne dobe 433,13 evrov,
- za 30 let delovne dobe 577,51 evrov.

Članu sindikata SMO pripada tudi 20% višja jubilejna nagrada. Zahtevo za izplačilo jubilejne nagrade vloži sindikat, na predlog člana.

Prebrano 8505 krat Nazadnje urejano na 1, 23.02.2020 12:30