Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

Vzajemna- mirovanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja urediti pred odhodom na misijo

S strani Vzajemne smo pridobili v SMO, pojasnilo vezano na ureditev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja zaradi napotitve na misijo. Člane SMO in pripadnike SV seznanjamo s sprejetimi pojasnili.

V Zajemni svetujejo:

»da je potrebno mirovanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja urediti pred odhodom na misijo. Potrebna je pisna vloga zavarovalca z navedbo obdobja trajanja mirovanja in ustrezno dokazilo. Lahko se uporabi tudi obrazec, ki vam ga pošiljamo v priponki (objavljen na dnu tega prispevka). Obrazec je objavljen tudi na spletni strani Vzajemna.

Mirovanje se vzpostavi le za vnaprej, in sicer za obdobje navedeno na dokazilu.  Mirovanje se ne vzpostavi za obdobje krajše od meseca dni.

V kolikor se zavarovanec predčasno vrne iz tujine nas mora o tem takoj pisno obvestiti in zavarovanje reaktiviramo.

Mirovanje zavarovanja je v primeru podaljšanja napotitve možno tudi podaljšati; v takem primeru nas naj o tem  zavarovanec takoj, pisno, obvesti.

Pisna vloga oz. izpolnjen in podpisan obrazec se lahko posreduje tudi na naše e-naslove: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Dodatna pojasnila lahko zavarovanci dobijo na brezplačni številki 080 20 60.

Za lažje razumevanje v Zajemni dodajajo še krajše pojasnilo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja oz.  instrumenta mirovanja.

  1. členom Splošnih pogojev za dopolnilno zdravstveno zavarovanje določa, da sta zavarovalec in zavarovanec dolžna v osmih dneh od spremembe pisno sporočiti vsako spremembo osebnih podatkov iz zavarovalne pogodbe, prenehanje statusa zavarovane osebe v obveznem zdravstvenem zavarovanju, prenehanje zavezanosti za plačilo doplačil in vse druge okoliščine, ki so pomembne za zavarovalno pogodbo

Mirovanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je posebnost oziroma izjema, ki se lahko uporablja zgolj v izjemnih primerih, ko ima zavarovanec v obveznem zdravstvenem zavarovanju takšen status, da ni zavezanec za doplačila zdravstvenih storitev, ki jih krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Obdobje mirovanja zavarovanja je obdobje, za katerega v času trajanja preneha jamstvo zavarovalnice in se premija ne obračunava.

Naša zavarovalnica skuša kljub temu slediti in ugoditi željam in potrebam svojih zavarovancev in dajemo možnost mirovanja tudi v drugih primerih, vendar pod posebnimi pogoji, ki jih določa zavarovalnica. Gre torej za poslovno odločitev, na podlagi katere se mirovanje omogoči tistim zavarovancem, ki se dalj časa nahajajo v tujini,  pri čemer je vzpostavitev mirovanja možna le za vnaprej oz. z datumom prejema vloge.

Ob napotitvi na misijo status posameznika v obveznem zdravstvenem zavarovanju ne preneha kar pomeni, da ostaja tudi zavezanec za doplačila.

Mirovanje (in posledično oprostitev plačila) lahko vzpostavimo le za naprej, vendar pa se mora oseba zavedati možnosti nastanka dodatnih stroškov, ki lahko nastanejo pri zdravljenju v tujini (Vzajemna namreč takrat ne bo prevzela dela plačila zdravstvenih storitev v tujini).«

Nazadnje urejano na 0, 01.09.2021 19:31
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. GSM:040 792 528