Izplačilo solidarnostne pomoči po četrti alineji 40. člena Kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti (KPND)

S strani MO smo danes prejeli obvestilo glede zahtev SMO  povezane z izplačilom solidarnostne pomoči po četrti alineji 40. člena Kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti (KPND).

Obvestilo MO objavljamo v celoti:

Spoštovani, želeli bi vas seznaniti, da je Ministrstvo za javno upravo v zvezi z zahtevo sindikatov (Sindikat policistov Slovenije, Sindikat Ministrstva za obrambo, Sindikat vojakov Slovenije) za izplačilo solidarnostne pomoči po četrti alineji 4. točke 40. člena Kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti zaradi razglašene epidemije COVID-19, pripravilo vladno gradivo, ki je v medresorskem usklajevanju. Vlada Republike Slovenije naj bi ga obravnavala predvidoma na seji v naslednjem tednu.

O vsebini stališča, ki ga bo sprejela Vlada RS, vas bomo obvestili. Prejete zahtevke zaposlenih javnih uslužbencev ministrstva in sindikatov za izplačilo solidarnostne pomoči, bo ministrstvo obravnavalo po prejemu in v okviru sprejetega stališča vlade.

Danes do 00.00 poteče 60 dni od nastanka primera oziroma od trenutka, ko je bil upravičenec zmožen vložiti predlog
Obrazec za izdelavo prošnje za solidarnostno pomočKliknite za prenos
Nazadnje urejano na 1, 11.05.2020 18:38
(1 glas)