SMO zahteva, da MO pojasni vladni odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

Dne 15.9.2021 bo začel veljati odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki ga je sprejela VRS na 264. dopisni seji.

V 5. členu odloka je v prvem odstavku navedeno, da pogoj PCT morajo za čas opravljanja dela izpolnjevati vsi delavci in osebe, ki na kakršnikoli drugi pravni podlagi opravljajo delo pri delodajalcu, ali samostojno opravljajo dejavnost. Nadalje se v drugem odstavku navaja kdo vse mora izpolnjevati pogoj PCT:

‒ vse osebe, ki so uporabniki storitev ali udeleženi ali prisotni pri izvajanju dejavnosti ali v okoljih v Republiki Sloveniji iz prejšnjega odstavka......

V četrtem odstavku istega člena pa so navedene izjeme, za katere pa omejitve iz drugega odstavka tega člena ne veljajo v primerih, zagotavljanja javnega reda in miru, varnosti in obrambe, nujne medicinske pomoči ter zaščite in reševanja.

Ker so bile pred tem s strani ministra za obrambo podane obvezne usmeritve vezane na cepljenje zaposlenih in izpolnjevanje PCT pogoja in na osnovi teh izdani tudi ukazi,  pozivamo ministra za obrambo, da nam pojasni:

• Ali še veljajo obvezne usmeritve ministra za obrambo?
  • Ali se s 5 členom omenjene uredbe nakazuje namera po obveznem cepljenju vseh zaposlenih proti COVID-19 na področju obrambe, zaščite in reševanja?
Nazadnje urejano na 0, 13.09.2021 16:03
Objavljeno v Novosti