Ustavno sodišče je začasno zadržalo odlok, s katerim je želela vlada od petka naprej v državno upravo uvesti pogoj PC- DOPOLNJENO Z OBVESTILOM MINISTRA

Pobudo za presojo je podal policijski sindikat. Za zadržanje je glasovalo sedem, proti pa dva ustavna sodnika. Sklep US o začasnem zadržanju  .

Izsek priloženega obvestila ministra za obrambo zaposlenim z dne 29.09.2021:

"V četrtek. 30.9.2021 bo o ustavnosti in zakonitosti 10a. člena Odloka odločalo Ustavno sodišče Republike Slovenije (USRS). Ministrstvo za obrambo bo v celoti spoštovalo in upoštevalo odločitev USRS. Če bo USRS izvrševanje 10a. člena zadržalo ali ugotovilo njegovo neustavnost oziroma nezakonitost, bo MO vse usmeritve in navodila, ki se nanašajo na izvrševanje 10a.člena zgoraj navedenega Odloka, preklicalo, o čemer boste obveščeni takoj, ko bo USRS razglasilo svojo odločitev."

Posnetek zaslona 2021 09 30 163747

Nazadnje urejano na 0, 30.09.2021 15:03