Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

Izplačilo solidarnostne pomoči iz naslova elementarne - naravne nesreče zaposlenim v MO in SV

Sindikat Ministrstva za obrambo je dne 17. 04. 2020 na vodstvo MO naslovil zahtevo" Izplačilo solidarnostne pomoči iz naslova elementarne - naravne nesreče zaposlenim v MO in SV" in jo v nadaljevanju novice v celoti objavljamo.

Spoštovani!

Dne 12.3.2020 je bila z Odredbo o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) na območju Republike Slovenije razglašena epidemija, ki se šteje za naravno nesrečo in kot je to določeno  v 2. točki 1. odstavka 8. člena Zakon o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami (Uradni list RS, št. 51/06 – uradno prečiščeno besedilo, 97/10 in 21/18 – ZNOrg)

Aneks h KPND Uradni list 40/2012 v 13. členu  tako določa, da je delodajalec  dolžan izplačati javnemu uslužbencu solidarnostno pomoč v višini 577,51 EUR v primerih in po postopku, določenem v kolektivni pogodbi pri čemer pripada članom reprezentativnega sindikata podpisnikov navedenega aneksa med katerimi je tudi SMO, za 20 odstotkov višja solidarnostna pomoč .

Nadalje se v 2 točki pojasni, da je do izplačila solidarnostne pomoči  upravičen vsak javni uslužbenec v primeru požara in naravne nesreče, kot jih določajo predpisi s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Glede na dejstva, ki smo jih že v uvodu podali so tako nastopili vsi pogoji, da se javnim uslužbencem na podlagi   4. alineje 4. točke 40. člena KPND izplača solidarnostna pomoč z namenom, da delavci lažje premostijo težave, ki niso nastale po njegovi volji.

V sled zapisanega vas za to pozivamo, da nam  pojasnite, ali boste solidarnostno pomoč skladno z razlago KPND izplačali , torej ne glede na to ali bodo zaposleni podali zahtevo ali ne. Za člane  SMO, ki jim pripada za 20 % višja solidarnostna pomoč pa bomo razliko uveljavljali na ustaljeni način.

Prosimo, da se do izplačila solidarnostne pomoči iz razloga 4. alineje 4. točke opredelite najkasneje do srede 21.4.2020, v nasprotnem primeru bomo zaposlene pozvali k vlaganju zahtev ter sprožili morebitne sodne postopke.

Nazadnje urejano na 1, 20.04.2020 09:15
Oceni ta prispevek
(1 glas)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

SEKRETAR

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

GSM:040 792 528