Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

Rok za analizo ustreznosti vrednotenja formacijskih dolžnostih (FD) in nazivov v Slovenski vojski z vidika notranjih razmerij ter hierarhije vodenja ter poveljevanja je v celoti prekoračen - odgovor MO

Vlada RS je na dopisni seji dne 28. 12. 18 poleg predloga uredbe na predlog Ministrstva za obrambo (v nadaljevanju: MO) sprejela tudi sklep, da mora ministrstvo najkasneje do 1.6.2019 v sodelovanju z MJU, v okviru pregleda sistemov napredovanj in sistemov kariernega napredovanja javnih uslužbencev v skladu z XI. točko Sporazuma o razreševanju stavkovnih zahtev, pripraviti analizo ustreznosti vrednotenja formacijskih dolžnostih (FD) in nazivov v Slovenski vojski z vidika notranjih razmerij ter hierarhije vodenja ter poveljevanja. Namen te analize je celovito pogledati razmerja in hierarhijo vojaških FD (Č, PČ, VU), pregledati in utemeljiti specialistična FD ter FD vojaških uslužbencev, izdelati opise FD, analizirati in določiti zahtevnost nalog, ki jih opravljajo vojaške osebe, v kolikor to že ni urejeno, in pogledati zahtevana dodatna znanja, zahtevane delovne izkušnje, posebne pogoje dela in drugo. Med drugim je cilj te analize tudi, da ministrstvo identificira anomalije preden se pripravi predlog nove uredbe.

 

V sindikatu Ministrstva za obrambo smo dne 11. 7. 2019 ministra, g. KARLA VIKTORJA ERJAVCA opozorili, da je rok, ki ga je VRS s sklepom naložila MO, da pripravi analizo ustreznosti vrednotenja formacijskih dolžnostih (FD) in nazivov v Slovenski vojski z vidika notranjih razmerij ter hierarhije vodenja ter poveljevanja, v celoti prekoračen.

 

Ministra smo pozvali, da nam sporoči, kdaj bo analiza predstavljena socialnim partnerjem in nam ob tem poda tudi razloge zakaj navedena analiza še ni izvedena.

 

Zadeva: Zamujanje rokov Sklepa Vlade RS - odgovor
Zveza: Vaš dopis št. MO-GŠ 20/19 z dne 11. 7. 2019

 

 

V zvezi z vašim opozorilom glede zamujanja rokov za izvedbo druge točke sklepa Vlade RS št. 00718-12/2018/7 z dne 31. 12. 2018, ki določa, da mora Ministrstvo za obrambo najkasneje do 1. 6. 2019 v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo, v okviru pregleda sistemov napredovanj in sistemov kariernega napredovanja javnih uslužbencev v skladu z XI. točko Sporazuma o razreševanju stavkovnih zahtev (Uradni list RS, št. 80/18) pripraviti analizo ustreznosti vrednotenja formacijskih dolžnosti in nazivov v Slovenski vojski z vidika notranjih razmerij ter hierarhije vodenja ter poveljevanja, bi pojasnili, da je pripravljena primerjalna analiza predlogov sprememb Uredbe o uvrstitvi formacijskih dolžnosti in nazivov v Slovenski vojski v plačne razrede. Ugotovljene so tudi določene anomalije plačnega sistema v Slovenski vojski. Prav tako je bila izdelana analiza posebnosti opravljanja vojaške službe in dela v Slovenski vojski, ki vam je že bila predstavljena in ste jo tudi prejeli v dopolnitev in mnenje v mesecu juniju. Omenjena gradiva so v fazi usklajevanja znotraj strokovnih služb Ministrstva za obrambo in po končanem usklajevanju vam bomo izsledke analiz predstavili po 20. avgustu 2019. Ocenjujemo, da bo zgoraj citirani sklep Vlade RS v celoti realiziran predvidoma do konca meseca septembra 2019.

 

Ne glede na navedeno pa bi pojasnili, da vzporedno sodelujemo tudi z Ministrstvom za javno upravo pri izdelavi analize napredovanj javnih uslužbencev in analize zahtevnosti oziroma vrednotenju delovnih mest pooblaščenih uradnih oseb.

 

S spoštovanjem,

mag. Nataša Dolenc državna sekretarka

 

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

SEKRETAR

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

GSM:040 792 528