Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

Urgenca na posredovani dopis VRS "KRŠITEV SPORAZUMA O RAZREŠEVANJU STAVKOVNIH ZAHTEV"

Sindikat Ministrstva za obrambo je dne 21. 12. 2018 na predsednika Vlado RS ponovno naslovil urgenco po realizaciji sporazuma o razreševanju stavkovnih zahtev, ki se nanaša na pripadnike SV.

 

 

Dne 18. 12. 2018 smo v SMO na predsednika vlade posredovali dopis v katerem smo ga pozvali k spoštovanju sporazuma O RAZREŠEVANJU STAVKOVNIH ZAHTEV, ki se v omenjenem sporazumu nanašajo na uredbo o uvrstitvi formacijskih dolžnosti v SV.

 

 

Pri tem smo posebej poudarili, da spoštovanje dogovora in zahtevana pojasnila iz posredovanega dopisa spadajo pod pristojnost Vlade RS in ne resornega ministrstva. Z resornim ministrstvom je bila uredba s sindikati na področju obrambe usklajena in je bila s tem deloma izpolnjena zaveza v sporazumu. Zaveza iz sporazuma vlade pa ni izpolnjena v delu, ko je potrebno uredbo sprejeti in za kar je izključno pristojna vlada.

 

 

V dopisu smo zaradi časovne stiske in pomembnosti sprejetja uredbe zahtevali, da odgovor predsednika vlade pričakujemo do 20.12.2018 pri tem pa ugotavljamo, da z nespoštovanjem postavljenega roka za podajo odgovora, ponovno tako  predsednik VRS zapostavlja pripadnike SV.

 

 

Prav tako je bil predsednik VRS  opozorjen, da zaradi zavlačevanja VRS s sprejetjem uredbe za pripadnike SV, ki se jim bi s tem  priznala pravica do izpogajanega, le te ne bodo deležni kot bo to veljalo za ostale zaposlene v javnem sektorju, saj je uredba akt, ki pravno omogoča uvrstitve pripadnikov v enotnem plačnem sistemu in s katerim jim dospe pravica po višji uvrstitvi.

 

Nazadnje urejano na 0, 24.12.2018 23:36
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

SEKRETAR

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

GSM:040 792 528