Vrhovno sodišče zavrnilo predlog za dopustitev revizije v kolektivni tožbi zoper MO člane napotilo na individualno uveljavljanje teh pravic

Kot je članstvu že poznano, je Sindikat ministrstva za obrambo v poletju leta 2018 sprožil prvi in doslej edini spor po Zakonu o kolektivnih tožbah, ki je začel veljati aprila 2018. V sporu smo zatrjevali, da Ministrstvo za obrambo na enak oz. podoben način krši pravice iz delovnega razmerja več sto članom, katerim zaradi neustreznosti delovnega procesa odreka možnost koriščenja odmora med delovnim časom ali jim nalaga predajo delovnih obveznosti po koncu delovnega časa, ki v večini primerov še vedno niso ustrezno plačane.

Sodišča so žal naš zahtevek zavrnila, češ da gre za preveč različne delovne situacije, individualne za vsakega člana posebej, zaradi česar je člane napotilo na individualno uveljavljanje teh pravic. Pred kratkim je naš zahtevek po dopustitvi revizije zavrnilo tudi Vrhovno sodišče Republike Slovenije.

Glede na takšna stališča sodišč, so mogoči le individualni delovni spori; tako imamo zaenkrat odprte štiri takšne spore, enega pa smo že uspešno zaključili.  Vsem članom, tako tistim, ki ste se prijavili v Kolektivno tožbo, kot tudi ostalim, svetujemo, da se obrnete na nas in predstavite težave na svojem delovnem mestu, mi pa vam bomo glede na izkušnje iz kolektivnega in iz individualnih sporov lahko svetovali najboljšo možno rešitev za vaš primer, ter vam uredili pomoč odvetnika.

Nazadnje urejano na 1, 04.02.2020 20:17
(1 glas)