Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

POBUDA PREDSEDNIKU VRS ZA ZAPOSLITEV VOJAKOV PO 45 LETU, NA DELOVNA MESTA PRAVOSODNIH POLICISTOV

Sindikat Ministrstva za obrambo je danes dne 15.01.2019 naslovil na predsednika vlade g. MARJAN ŠAREC pobudo za zaposlitev vojakov po 45 letu na delovna mesta pravosodnih policistov.

 

Pobudo objavljamo v nadaljevanju:

 

Spoštovani!

Na vas kot predsednika vlade RS naslavljamo pobudo, da se vojakom, ki dopolnijo 45 let starosti ponudi možnost zaposlitve na delovnem mestu pravosodni policist.

V teh dneh smo priča javne polemike glede kadrovske podhranjenosti v vrstah pravosodnih policistov. Ob tem vas seznanjamo, da bo večje število pripadnikov SV - vojakov v tem in prihodnjem letu dopolnilo 45 let starosti in se jim bo tako prekinila zaposlitev na delovnem mestu vojaka. Po podatkih s katerimi razpolagamo, MO za njih nima predvidenih delovnih mest ali ustreznih rešitev, zato bodo ti pripadniki ostali čez noč na cesti. Tistim, ki pa so doslej ponudili zaposlitev je bila ta zaposlitev po večini takšna, da so izgubili vsa napredovanja in so tako bili postavljeni na delovna mesta kjer so izgubili do 400 € sedanjega dohodka.

 

Pri tem poudarjamo, da so vojaki pri 45 letu tako varnostno, psihofizično in strokovno na tako visokem nivoju, da takšnega kadra v slovenskem kadrovskem bazenu ni mogoče pridobiti.

Razumemo, da pri prezaposlitvi v JS obstajajo pravne norme, ki v tem trenutku ovirajo takšni prehod iz vojaka v pravosodnega policista vendar jih lahko vlada RS odpravi s sklepom. S tem bi vlada RS dala jasen signal vsem tistim vojakom, ki so z zaposlitvijo v SV do 45 leta dali bistven prispevek v družbi, da jim je za ta ogromen prispevek hvaležna in jim tako omogočila nadaljevanje karierne poti v drugem resorju brez izgube dohodka.

 

Lep pozdrav.

Oceni ta prispevek
(6 glasov)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. GSM:040 792 528