Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

Vpokličejo prostovoljno rezervo, profesionalne vojake po 45 letu pa mečejo na cesto

Sindikat Ministrstva za obrambo je v odziv na poročanje medijev »o odzivu pogodbenih rezervistov na mobilizacijsko usposabljanje, ki so nad pričakovanji« posredoval na ministrico za obrambo ga. Andrejo Katič dopis kot izhaja iz nadaljevanja obvestila :

 

Izhajajoč iz javno dostopnih informacij o odzivu pogodbenih rezervistov na mobilizacijsko usposabljanje, ki so nad pričakovanji in čemur pritrjuje načelnik Generalštaba Slovenske vojske, Vas pozivamo, da nam posredujete starostno strukturo vseh vpoklicanih pripadnikov PPRSV še posebej v statusu vojaka, poddesetnika, desetnika in naddesetnika.

 

Spomnimo se, da so bili v času migrantske krize vpoklicani pripadniki prostovoljne pogodbene rezerve SV (PPRSV) starejši od 45 let in so opravljali iste naloge kot profesionalni vojak, pripadnik stalne sestave, kateremu je Ministrstvo za obrambo čez nekaj dni, zaradi starosti 45 let prekinilo delovno razmerje in je »ostal na cesti«.

 

Nedopustno in povsem nerazumno je, da profesionalne vojake SV po 45 letu »vržemo na cesto« oz. jim zaradi premestitve (v redkih primerih) na civilno dolžnost brez kančka odgovornosti in sramu znižamo plače. Vpokličemo pa pogodbene rezerviste, ki bodo po besedah NGSV opravljali podporne službe, torej bodo opravljali varovanje, dežurstva in nadzor vojašnic, ki bi jih lahko več kot z odliko tudi opravljali vojaki po dopolnjenemu 45 letu.

 

[quote style="sharp"]Zahtevamo, da se rešitve kot veljajo za vojake v PPRS oz. njihovo aktivacijo po 45 letu starosti, enakovredno prenesejo tudi na vojake stalne sestave in se jim tako omogoči, da opravljajo delo vojaka kljub dopolnjeni starosti 45 let v t.i. podpornih nalogah.[/quote]

Nazadnje urejano na 0, 18.04.2018 19:55
Oceni ta prispevek
(3 glasov)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. GSM:040 792 528