Informacije o poteku pogajanj med predstavniki VRS in koordinacijo stavkovnih odborov KSO

Kot smo že poročali je sindikat ministrstva za obrambo (SMO) vključen v pogajanje z vlado RS v okviru koordinacije stavkovnih odborov (KSO), ki jo vodi Jakob Počivavšek.

Ponedeljkova pogajanja, ki so potekala glede podanih stavkovnih zahtev ocenjujemo kot približevanje vladne strani k odpravi krivic, ki smo jih bili deležni pri odpravi anomalij v SV in MO. Kot člani koordinacije stavkovnega odbora smo s strani vodje vladne pogajalske skupine pridobili zagotovilo, da se bo uredba o uvrstitvi formacijskih dolžnosti v SV usklajevala v okviru pogajanj med vladno pogajalsko skupino in KSO.

Tokom pogajanj, ki so potekala 12. marca 2018 smo se z vladno stranjo praktično uskladili glede novega vrednotenja delovnih mest. Zadnji vladni proti predlog tako ponuja rešitve, ki so uravnotežene in bi odpravile krivice, pri čemer pa je bila vlada opozorjena, da ne sme "preferirati posameznih poklicnih skupin". O poteku pogajanj za pravično odpravo anomalij vas bomo sprotno obveščali pri tem vas naprošamo, da nas razumete glede podrobne podaje vsebine zadnjih predlogov, saj se v pogajalskem procesu predlogi  ves čas spreminjajo vse dokler niso prarafirani.

Spoštovani člani in zaposleni v SV in MO, v sindikatu SMO vlagamo izjemne napore skupaj s sindikati združeni v KSO, da bi v pogajalskem procesu z VRS uspeli odpraviti krivice vrednotenja delovnih mest, ki so se zgodile pri odpravi anomalij v lanskem letu in krivice, ki so nastale iz sklenjenih posameznih stavkovnih sporazumov med sindikati in VRS v preteklosti.

Pogajanja s KSO se bodo predvidoma tako nadaljevala v ponedeljek, 19. marca 2018.

Nazadnje urejano na 0, 14.03.2018 15:57