Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

Delovno in socialno sodišče na I. stopnji odločilo, da pripada pripadniku SV za ure pripravljenosti v času straže in varovanja državne meje 100% plačilo

 

Po več kot letu dni od izdaje sodbe Vrhovnega sodišča je Delovno in socialno sodišče dne 2. 3. 2023 v individualnem delovnem sporu člana SMO, pripadnika SV na I. stopnji odločilo:

  • da pripada pripadniku SV 100% plačilo za ure pripravljenosti na določenem kraju oz. delovnem mestu  v času opravljanja straže in varovanja državne meje.

Sodišče pa ni ugodilo tožbenemu zahtevku pripadnika v delu pripravljenosti na določenem kraju oz. delovnem mestu v času vojaških vaj, urjenja in usposabljanja na kar se bo pooblaščena odvetniška pisarna pritožila.

To pomeni, da pripada pripadniku plačilo za ure pripravljenosti v času straže in varovanja državne meje v višini, kot izhaja iz njegove pogodbe o zaposlitvi za delo v polnem delovnem času, torej 100% plačilo osnovne plače oziroma razlika med 50% dodatkom, ki ga je že prejel in 100% osnovne plače.

Ob tem moramo poudariti, da ima nasprotna stran RS - MORS, ki jo zastopa Državno odvetništvo RS, zoper sodbo možnost pritožbe, o kateri bo odločalo Višje delovno in socialno sodišče. Sodeč po odzivih MO in GŠSV po pozivih SMO, da pristopijo k izvensodni odpravi nastalih krivic kot je to ugotovilo in prepoznalo  SEU in VS RS, se bo MO zagotovo preko Državnega odvetništva pritožilo in si tako kupovalo čas z namenom, da zaradi negotovosti odločitve sodišč, ki pa jih ne moremo predvideti zastara čim več morebitnih terjatev pripadnikov SV.

V pooblaščenih odvetniških pisarnah SMO bomo uporabili vsa pravna sredstva, da dosežemo pravico za oškodovane pripadnike SV.

O potekih v predmetni zadevah vas bomo sprotno obveščali. 

 
 
Nazadnje urejano na 0, 04.04.2023 07:36
Oceni ta prispevek
(1 glas)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. GSM:040 792 528