Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

Odgovor MO na poziv SMO k izplačilu dodatkov iz naslova 39. čl. KPJS in 71. čl. ZIUZEOP vsem zaposlenim

Dne  14. 07. 2020 smo s strani MO na poziv SMO k izplačilu dodatkov iz naslova 39. čl. KPJS in 71. čl. ZIUZEOP vsem zaposlenim prejeli naslednji odgovor:

Zadeva: Poziv k izplačilu dodatkov - odgovor
Zveza: Vaš dopis št. MO-GŠ 17/20 z dne 4. 7. 2020

Spoštovani,

v zvezi z vašim dopisom, citiranim v zvezi, s katerim zahtevate pojasnilo, zakaj zaposleni, ki se nahajajo na delu v tujini in tudi v RS, niso bili deležni dodatka za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) v mesecu juniju 2020 Hkrati pozivate, da z vašo podporo storimo vse, da Vlada RS uvidi krivico in neenakopravnost obravnave do zaposlenih v MORS in temu ustrezno izda nov sklep ter odpravi nastale krivice. V zvezi s tem je treba pojasniti, da skladno z določbo 92. člena Zakona o javnih uslužbencih predstojnik ne sme sprejeti odločitve, ki bi javnemu uslužbencu zagotavljala manjše ali večje pravice oziroma manj ali bolj ugodne pogoje dela, kot so določeni s predpisi s področja delovnega prava in kolektivnimi pogodbami.
Kot pravilno ugotavljate v vašem dopisu, ni pravne podlage za izplačilo zahtevanih dodatkov za mesec junij 2020. Zato menimo, da je bilo ravnanje ministrstva v konkretni zadevi ustrezno. Ob tem še dodajamo, da je vrednotenje plač javnih uslužbencev, napotenih na delo v tujino, urejeno z Uredbo o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini ter Uredbo o plačah in drugih prejemkih pripadnikov Slovenske vojske pri izvajanju obveznosti, prevzetih v mednarodnih organizacijah oziroma z mednarodnimi pogodbami. Navedeni uredbi med drugim urejata tudi dodatke za posebne pogoje bivanja oziroma posebne življenjske razmere, v sklopu katerih se vrednoti tudi delo na območju razglašene epidemije, zato navedba, da delo napotenih na delo v tujino za mesec junij 2020 ni bilo ustrezno ovrednoteno, ne drži.
S spoštovanjem,

mag. Damijan Jaklin
državni sekretar

Nazadnje urejano na 1, 24.08.2020 07:43
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

SEKRETAR

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

GSM:040 792 528