Sindikat Ministrstva za obrambo je prvi sindikat, ki zastopa pripadnike SV in zaposlene na MO in je v zgodovini Slovenije postal polnopravni član EPSU /PSI

S strani Jan Willem GOUDRIAAN generalnega sekretarja EPSU ( Evropska zveza sindikatov javnih služb) smo tako 29. 05. 2019 v sindikat prejeli pismo v katerem nas obvešča, da je Sindikat Ministrstva za obrambo (SMO) od 28. maja 2019 postal polnopravni član družine EPSU / PSI v katero je združenih več kot 260 sindikatov iz cele Evrope. EPSU tako zastopa preko 8 milijonov delavcev zaposlenih v javnih službah po vsej Evropi.

V sindikatu ocenjujemo ta pomemben korak, kot korak, ki pelje k izboljšanju delovno pravnih pravic članov in zaposlenih v SV in MO. EPSU pri svojem delu tako vpliva na politike in na odločitve delodajalcev, vlad in evropskih institucij, ki posledično vplivajo na javne uslužbence, njihove družine in skupnosti.

Temeljni cilji EPSU so, da bi zagotovili boljše delovne pogoje, izboljšali zdravje in varnost ter okrepili pravice za člane. Z delodajalci na evropski ravni se EPSU pogaja o sporazumih, ki izboljšujejo delovno pravni status delavcev javnih služb in zagotavljajo kakovostne storitve za državljane. EPSU veliki poudarek daje na izmenjavo informacij, raziskav in izkušenj z namenom izboljšali kakovost delovnih mest in storitev ter s tem tako poglobiti solidarnost v družini sindikatov včlanjenih v EPSU.

Nazadnje urejano na 0, 17.06.2019 10:15