V SMO pričeli s postopki vključitve sindikata v Evropske federacije sindikatov javnih služb EPSU

23. 08. 2018 je v Beogradu potekalo srečanje med dr Josef Krejbychom, sekretarjem Evropske federacije sindikatov javnih služb EPSU (European Federation of Public Service Unions), ki je zadolžen za centralno Evropo in zahodni Balkan ter predstavniki Sindikata Ministrstva za obrambo RS SMO in Vojaškega sindikata Srbije VSS.

Tema srečanja je bila vključitev sindikata SMO in VSS ter drugih sindikatov tako zahodnega Balkana kot jugovzhodne Evrope v konfederacijo sindikatov javnih služb Evropske unije EPSU ter v svetovno konfederacijo PSI, v katerih je združenih preko osem milijonov članov. V skladu s sporazumom bo v okviru te ugledne evropske in svetovne sindikalne ter vplivne svetovne organizacije oblikovana nova veja vojaških sindikatov. Na srečanju je bil poseben poudarek namenjen spoštovanju pravic zaposlenih v javnem sektorju in njihovi zaščiti pred institucijami EU, kot so Evropska komisija in druge ustrezne organizacije, ki se ukvarjajo s trgovino, delovno silo in človekovimi pravicami.

Nazadnje urejano na 0, 24.08.2018 15:55