JAVNI POZIV MINISTRICI ZA OBRAMBO ANDREJI KATIČ

Sindikat SMO je dne 29.11. 2016 na ministrico za obrambo Andrejo Katič naslovil javni poziv s katerim pozivamo ministrico za obrambo, da čim prej predlaga, da se spremembe uredbe o uvrstitvah formacijskih dolžnosti in nazivov v plačne razrede, ki je s sindikatom ministrstva za obrambo (v nadaljevanju SMO) v delu, ki ga predlaga MORS usklajen, uvrsti na sejo Vlade RS, čeprav je SMO podal višje zahteve.

S sprejetjem sprememb te uredbe se deloma odpravljajo anomalije, ki so nastale zaradi sporazuma vlade in policijskih sindikatov.

Ne smemo pozabiti, da je v času vrhunca migrantske krize ravno slovenski vojak nosil največje breme le-te.

Pri pričakovanju novega migrantskega vala je, po našem mnenju, zelo pomembno, da se prisluhne zahtevam sindikata in se zagotovi enako plačilo obeh stebrov nacionalne varnosti.

Lep pozdrav .

Vsebina Uredba o spremembah Uredbe o uvrstitvi formacijskih dolžnosti in nazivov v Slovenski vojski v plačne razrede

Nazadnje urejano na 1, 01.12.2016 19:31
Objavljeno v Novosti