Zahteva sindikata Ministrstva za obrambo po opravičilu poslanca SMC Jani (Janko) Möderndorfer

Spoštovani !

Dne 25. novembra 2016 je potekala 38. izredna seja Državnega zbora. Na balkonu v DZ smo bili navzoči predstavniki treh sindikatov obrambnega resorja (sindikat Ministrstva za obrambo SMO, sindikat Vojske obrambe in zaščite SVOZ in sindikat pilotov Ministrstva za obrambo SPMO). Kasneje se je pridružil še predsednik sindikata vojakov Slovenije SVS.

Poslanec SMC Jani (Janko) Möderndorfer je v svojem govoru izjavil, kar je razvidno iz magnetograma 62. TRAK: (SJ) – 17.10, naslednje:

»Zdaj, tisto kar je za mene pomembno je predvsem to, kadar se politika začne vmešavati in zlorabljati Slovensko vojsko, zraven se pa še vmeša sindikat in soportira pri celi zgodbi sem vesel, da danes visijo tule celo sejo na balkonu in to spremljajo, da ne bo izgledalo, da mimo njih govorimo. Postane v resnici samo še tempirana bomba.«

Pričakujemo, da se g. poslanec Jani (Janko) Möderndorfer jasno opredeli in pojasni, kateri od navedenih sindikatov, ki so bili navzoči na 38. izredni seji DZ, suportira politiko, ki se vmešava in zlorablja Slovensko vojsko.

Pričakujemo opravičilo za izjavo poslanca Jani (Janko) Möderndorfer, ki je dejal, in pri tem mislil na legitimno izvoljene predstavnike reprezentativnih sindikatov obrambnega resorja, da danes visijo tule celo sejo na balkonu in to spremljajo.

Naj vas spomnimo, da je javnost delovanja med zasedanjem Državnega zbora eno najpomembnejših načel delovanja tega organa, saj zagotavlja obveščenost državljanov glede dela Državnega zbora. Uporabo izraza » visijo tule celo sejo na balkonu« smatramo kot ponižujoč izraz, saj smo tudi predstavniki sindikatov državljani RS, ki jim je ob upoštevanju hišnega reda omogočeno spremljanje sej DZ.

Tako od vas, kot predsednika DZ kot tudi od vodje poslanske skupine ter imenovanega poslanca, ki skupaj izhajate iz stranke SMC pričakujemo najmanj to, da spoštujete vrednote, ki ste jih zapisali na vaši spletni strani. Predvsem v segmentu navedene družbene odgovornosti z njenimi glavnimi elementi in človeškim dostojanstvom v medsebojnem spoštovanju. Iz zapisanega dogodka v sindikatu SMO s težavo verjamemo v vaša načela vrednot morda se motimo in boste skupaj z opravičilom zmogli dokazati medsebojno spoštovanje.

Lep pozdrav.

Naslovniki :