Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

Odgovor MO na poziv SMO k takojšnjemu sprejetju uredbe in popravi krivic zaposlenim v SV

Prejeli smo odgovor MO na poziv SMO s katerim smo MO pozvali k takojšnjemu sprejetju uredbe in popravi krivic zaposlenim v SV. Odgovor MO objavljamo v nadaljevanju.Naj ob tem dodamo in ponovimo, da je SMO še dodatno sprožil postopke in sicer :

Spoštovani,

v zvezi z vašim pozivom, citiranim v zvezi, vas obveščamo, da je Ministrstvo za obrambo (v nadaljevanju: ministrstvo) v dogovorjenem roku pripravilo celovito analizo kariernega sistema in vrednotenja formacijskih dolžnosti in nazivov v SV. Pripravljeni so bili tudi konkretni predlogi za odpravo nastalih plačnih anomalij. Na podlagi iniciative ministrstva je bil dne 27.8.2019 izveden delovni sestanek na strokovni ravni med MJU in ministrstvom, kjer so predstavniki ministrstva predstavili ugotovitve analize in možne rešitve za v prihodnje. Dogovorjeno je bilo, da bo MJU zadeve preučil in posredoval strokovne pripombe na predloge. Že sami ugotavljate, da ste bili z analizo in z naborom predlogov pisno ter ustno seznanjeni, in sicer 10.9.2019.

Dne 17.12.2019 je bil ponovno na iniciativo ministrstva izveden še en sestanek na strokovni ravni in dogovorjeno je bilo, da MJU posreduje pisne pripombe (realizirano konec decembra 2019) in na podlagi le-teh ministrstvo pripravi čistopis analize in konkretne rešitve odprave nesporno ugotovljenih anomalij, vključno s predlogom spremenjene Uredbe o uvrstitvi formacijskih dolžnosti in nazivov v SV v plačne razrede. Ker smo v nadaljnjih postopkih vezani na usklajevanje vsebine tudi z drugimi resornimi ministrstvi, hkrati pa obstoječa vlada opravlja le tekoče posle, vam ne moremo podati konkretne časovnice, vezane na sprejetje navedenega gradiva in posledično spremenjene Uredbe o uvrstitvi formacijskih dolžnosti in nazivov v SV v plačne razrede.

S spoštovanjem,
mag. Nataša Dolenc
državna sekretarka

Nazadnje urejano na 1, 28.02.2020 11:14
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. GSM:040 792 528