SMO s pozivom MO in SV uspel zagotoviti pravično plačilo pripadnikom VZE za čas pripravljenosti na domu

Na podlagi prejete dokumentacije članov SMO, pripadnikov VZE smo v sindikatu ugotovili, da so pripadnikom, ki se jim odreja pripravljenost na domu zaradi zagotovitve STRATMEDEVAC-a, kršene pravice s tem, ko se jim ne izplačuje dodatek za odrejeno pripravljenost na domu.

Dne 29. 01. 2020 je sindikat na vodstvo MO in GŠ naslovil poziv, v katerem so bili pozvani, da so pripadnikom za vse ure, ko so le- ti bili in bodo v odrejeni obliki pripravljenosti, dolžni izplačati ustrezni dodatek.

V pozivu smo tudi zapisali, da bomo v nasprotnem primorani v zaščito pravic pripadnikov primorani pravico poiskati na delovnih in socialnih sodiščih.

Dne 28. 02. 2020 so s strani MO prejeli odgovor kot izhaja iz nadaljevanja:

»v zvezi z vašim pozivom, citiranim v zvezi, bi pojasnili, da je SOP PSSV, št. 14-0007: »Izvedba strateške medicinske evakuacije«, št. 804-67/2018-3 z dne 30. 10. 2018 prenehal veljati z dnem podpisa novega SOP PSSV, št. 14-0007: »Izvedba strateške medicinske evakuacije«, št. 804- 54/2019-1 z dne 7. 2. 2020. Z novim SOP je opredeljeno, da se posameznikom, ki so vključeni v proces izvedbe strateške medicinske evakuacije in dejansko zagotavljajo/izvajajo strateško medicinsko evakuacijo, izplača dodatek za pripravljenost na domu na podlagi angažiranja oziroma opravljanja del in nalog.«

Nazadnje urejano na 1, 29.02.2020 09:29
(1 glas)