JAVNI POZIV PREDSEDNIKU VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE G. MIRU CERARJU

Pozivamo predsednika VRS, da na sejo 01. 12. 2016 uvrsti predlagane spremembe uredbe o uvrstitvah formacijskih dolžnosti in nazivov v plačne razrede, ki je s sindikatom ministrstva za obrambo (v nadaljevanju SMO) v delu, ki ga predlaga MORS usklajen, uvrsti na sejo Vlade RS, čeprav je SMO podal višje zahteve.

S sprejetjem sprememb te uredbe se deloma odpravljajo anomalije , ki so nastale zaradi sporazuma vlade in policijskih sindikatov.

Ne smemo pozabiti, da je v času vrhunca migrantske krize ravno slovenski vojak nosil največje breme le-te.

Pri pričakovanju novega migrantskega vala je, po našem mnenju, zelo pomembno, da se prisluhne zahtevam sindikata in se zagotovi enako plačilo obeh stebrov nacionalne varnosti.

Po zagotovilih predstavnikom MORS so finančna sredstva zagotovljena znotraj obstoječega obrambnega proračuna, za razliko od policistov, kjer so bila zagotovljena dodatna sredstva iz proračuna.

Lep pozdrav.

Objavljeno v Novosti