Sindikat SMO zaradi odločitve Vrhovnega sodišča glede obračuna potnih stroškov po pravico na Ustavno sodišče

Sindikat Ministrstva za obrambo je danes dne 26. 02.2015 v zakonitem roku  na Ustavno sodišče RS podal ustavno pritožbo s katero izpodbijamo akt :
Sodba Vrhovnega sodišče Republike Slovenije VIII Ips 199/2014 z dne 13. januarja
2015 v povezavi s:

• Sodbo Višjega delovnega in socialnega sodišča X Pdp 549/2014 z dne 19. junija 2014 ter
  • Sodbo Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani X Pd 1140/2013 z dne 26.marca 2014.

Sindikat Ministrstva za obrambo kot  pritožnik je v zvezi s predlogom za ugotovitev kršitve kolektivne pogodbe izčrpal vsa pravna sredstva pred pristojnimi sodišči v RS.

Tako vas pri tem želimo spomniti, da je SMO na sodišču zahteval, da z aneksom ni določeno, da mora biti razdalja posameznega dela poti na delo ali z dela daljša od dveh kilometrov, ampak je kot kriterij določena celotna pot na delo in celotna pot z dela na kar je naši zahtevi pritrdilo tudi  sodišče druge stopnje. Na revizijski predlog nasprotnega udeleženca DP pa je Vrhovno sodišče Republike Slovenije sodbo sodišča druge stopnje spremenilo, potrdilo sodbo sodišča prve stopnje in s tem zavrnilo predlog ustavnega pritožnika.

V sindikatu smo prepričani, da je zaposlenim  z zmotno interpretacijo  kršena pravica in smo pripravljeni to pravico poiskati tudi na Evropskem sodišču.

Nazadnje urejano na 0, 26.03.2015 19:18
Objavljeno v Novosti