Pričetek pogajanj z Vlado RS o odpravi anomalij, zlasti v plačni skupini J

Na podlagi sklenjenega in podpisanega dogovora sindikatov JS z dne,  9. decembra 2014 med katerimi je bil tudi Sindikat Ministrstva za obrambo, se je vlada v VII. točki dogovora zavezala, da se do marca 2015 pričnejo usklajevanja oziroma pogajanja o odpravi anomalij, zlasti v plačni skupini J in o višini oz. način plačila pripravljenosti na določenem kraju .

V omenjeni plačni skupini J se tako  nahajajo civilne osebe zaposlene v SV  kot tudi zaposleni v  MO , ki pa se jim zaradi napačnih interpretacij poklicev pri prevedbah v plačne razrede, povzroča največ krivic. Sindikat Ministrstva za obrambo  in Sindikatom vojske obrambe in zaščite sta edina sindikata delujoča v SV in MO, ki sta dogovor z VRS podpisala ter se na ta način zavedata odgovornosti za podpis omenjenega dogovora, ki je zaposlenim v SV in MO med drugim omogočil tudi možnost napredovanja tako v nazivih kot tudi v plačnih razredih.  Pri tem vas moramo spomniti tudi na to, da je sindikat SMO na pogajanjih pred podpisom sporazuma od vodje vladne pogajalske skupine g. ministra Koprivnikarja dobil jasna zagotovila, da se začnemo pogajati v začetku leta 2015 tudi o najpomembnejši anomaliji za slovenske vojake  med katere  sodi  » višina oz. način plačila pripravljenosti na določenem kraju ».

Dne, 30. 03. 2015 Vlada RS sklicuje sejo pogajalske komisije

Dnevni red:

1. Predstavitev Analize plačnega sistema javnega sektorja
2. Predstavitev predloga vladnih izhodišč za realizacijo VII. točke Dogovora o ukrepih za
zmanjšanje obsega sredstev za plače in druge stroške dela v javnem sektorju za leto 2015
3. Razno

VII.  Upoštevajoč Dogovor o ukrepih na področju plač v javnem sektorju zaradi spremenjenih makroekonomskih razmer za obdobje 2009–2010 z dne 24. 2. 2009 in Dogovor o ukrepih na področju plač v javnem sektorju za obdobje december 2009–november 2011 z dne 28. 10. 2009 se najkasneje meseca marca 2015 pričnejo usklajevanja oziroma pogajanja o odpravi anomalij, zlasti v plačni skupini J.

Povezava na :

Minister Koprivnikar zagotovil, da se začnemo v začetku leta 2015 pogajati o višini oz. načinu plačila sloveskih vojakov ko ti opravljajo pripravljenost na določenem kraju

Nazadnje urejano na 0, 20.03.2015 20:08
Objavljeno v Novosti