Pojasnilo, da ne bo pomote !

V Sindikatu Ministrstva za obrambo (SMO) se zahvaljujemo Sindikatu vojakov Slovenije (SVS) po informiranosti svojih članov in zaposlenih v SV in MO glede dobljene sodbe SMO-ja na Višjem delovnem in socialnem sodišču glede Pravilnika o letnem dopustu. V veselje pa nam je, da bo le-ta dobljena sodba SMO pripomogla k odpravi krivic tudi članom SVS in pri uveljavitvi priznanih pravic ne bo potrebno SVS demagoško zapisati, da je potrebno za uveljavitev omenjenih pravic postati član SVS.

V izogib napačnim in morebitnim zmotnim interpretacijam po katerih je SVS že znan, vas moramo opozoriti, da je dobljena sodba v imenu ljudstva plod trdega dela SMO in odvetniške službe SMO, v kateri se SMO kljub očitkom SVS trdo zavzema za pravice vojakov in zaposlenih v obrambnem resorju.

Objavo SVS na spletnih straneh in pri tem tudi dobljeno sodbo SMO glede Pravilnika o letnem dopustu lahko opravičeno smatramo v SMO kot pohvalo s strani SVS in posledično nehote demantiranje izjav slednjih v preteklosti, da se SMO ne zavzema za pravice zaposlenih v SV in MO, saj z omenjeno objavljeno sodbo SMO le-te trditve argumentirano zavračamo.
Res je, da se je SVS po seriji neuspehov na Ustavnem sodišču (US) in na delovnem in socialnem sodišču, med katerimi je tudi ustavna presoja, ki jo je vložil glede Pravilnika o letnem dopustu in je bila s strani US zavrnjena, prijavil na že vloženo tožbo SMO kot stranski udeleženec. Tako se je SVS po liniji najmanjšega odpora zgolj prijavil h Kolektivnem delovnem sporu glede Pravilnika o letnem dopustu, ki ga je sprožil in pripravil PREDLAGATELJ SMO, kar je razvidno tudi iz vsebine sodbe, kjer delovno in socialno sodišče zgolj obravnava vsebino pritožbe PREDLAGATELJA v tem primeru SMO in nikakor ne stranskega udeleženca v tem primeru SVS.

Iz vidika zdravega razuma je tako moč zaključiti, da je SMO tisti, ki je bil uspešen v delovnem sporu in je smiselno, da bo zaradi svojega uspeha zahteval od ministra oz. MO skozi socialni dialog, da se nepravilnosti oz. proti zakonitosti v Pravilniku o letnem dopustu odpravijo oz., da se pravilnik ustrezno spremeni in se prične pogajati za Kolektivno pogodbo za obrambni resor.Tako menimo, da ima SVS pri svojem delovanju zadostno pokončno držo in je nasprotno prej omenjeno dejanje v očeh zaposlenih s strani SVS-ja rezultiralo zgolj priskledništvo in počivanje na lovorikah drugih, kar pa si ne želi nobeden sindikat, ki deluje avtonomno in v prid svojega članstva ter zaposlenih.

Nazadnje urejano na 0, 15.03.2015 19:29
Objavljeno v Novosti