ZAHTEVE SINDIKATOV NA OBRAMBNEM PODROČJU DO VRS

Sindikat Ministrstva za obrambo, Sindikat vojske, obrambe in zaščite, ter Sindikat pilotov Ministrstva za obrambo ponovno poudarjamo, da smo slovenski vojaki in zaposleni na ministrstvu in njegovih organih v sestavi v večletnih varčevalnih ukrepih več kot dovolj prispevali k stabilizaciji javnih financ. Kratka analiza sedanje finančne situacije zaposlenih v SV in na MORS nam v primerjavi z letom 2009 pove to, da se je skrčila plačna lestvica in posledično minimalno plačo prejemajo javni uslužbenci od 5 do 17 plačnega razreda. Kar v praksi pomeni, da se je plačna lestvica skrčila za 12 plačnih razredov. Pri tem vas dodatno opozarjamo, da med tem, ko vi posegate v pravice zaposlenih v SV in MORS, le ti nesebično pomagajo ogroženim v poplavah in se v večini primerov odrekajo plačila za opravljeno. Zaradi tega Vladi Republike Slovenije (v nadaljevanju VRS) postavljamo naslednje zahteve:

Za ogled celotnega prispevka se morate prijaviti na portal in v kolikor še niste morate spremeniti tudi privzeti elektronski naslov . Prosim da se prijavite Prijava.

Posredovano:

-           -                g. M. Cerarju – predsedniku VRS;