Minister Koprivnikar zagotovil, da se začnemo v začetku leta 2015 pogajati o višini oz. načinu plačila sloveskih vojakov ko ti opravljajo pripravljenost na določenem kraju

Sindikat Ministrstva za obrambo je po današnjih vladnih pogajanjih  od ministra za javno upravo g. Koprivnikarja, ki je vodja vladne pogajalske skupine dobil jasno zagotovilo, da se začnemo glede poklicnih neenakosti oz. specifičnosti določenih poklicev v javnem sektorju pogajati v začetku leta 2015 med katere pa sodi za slovenske vojake najpomembnejša anomalija » višina oz. način plačila pripravljenosti na določenem kraju ».

Naj vas pri tem spomnimo, da smo  vojaki  za pripravljenosti na določenem kraju plačani  v višini 20% urne postavke osnovne plače pri tem pa ostali javni uslužbenci za pripravljenost na domu v toplem zavetju svojih domačih prejemajo enako nadomestilo v višini 20% urne postavke. Kar v praksi znese cca 0,64 € na uro za pripravljenosti na delovnem mestu.

Nazadnje urejano na 0, 12.11.2014 19:43
Objavljeno v Novosti