Ureditev pripravljenosti na določenem kraju za pripadnik SV

Minister za JU g. Koprivnikar je enako kot prejšni minister g.Virant obljubil nadaljevanje pogajanj iz naslova pripravljenosti na določenem kraju.

G. Javornik iz MORS je izpostavil,da je potrebno čimprej pristopiti k reševanju tega problema ker problematika kot taka prizadane najbolj vojake in policiste, saj so za pripravljenost na določenem kraju enako plačani kot tisti JU, ki so na pripravljenosti doma . Vendar iz prakse pogajanj so bile z vladne strani že vekrat stvari obljubljene pa še vedno nerealizirane.

Pogajanje se bo nadaljevalo v sredo 05. 11. 2014 ob 14.00 uri

Predlog sindikalnih skupin JS je bil s strani VRS zavrnjen in po mnenju ministra za JU ni sprejemljiv. Vladna stran bo pripravila nabor drugačnih ukrepov na področju JS in  jih bo s  svojim proti predlogom posredovala pogajalskim skupinam sindikatov JS. Sindikati zahtevamo, da na naš današnji predlog poda stališča oz. pisne odgovore po vseh točkah sindikalnega predloga.

Nazadnje urejano na 0, 29.10.2014 15:04