ENOTEN PROTIPREDLOG POGAJALSKIH SKUPIN KSJS IN SJS NA VLADNI PREDLOG UKREPOV ZA ZMANJŠANJE OBSEGA SREDSTEV ZA PLAČE IN DRUGE STROŠKE DELA V LETU 2015 z dne 22. 10. 2014

1. IZHODIŠČA ZA INTERVENTNE UKREPE NA PODROČJU PLAČ IN DRUGIH STROŠKOV DELA

Podaljšanje veljavnosti ukrepov iz leta 2014:

O predlogu podaljšanja ukrepov iz leta 2014 smo se pripravljeni pogajati le pod pogojem, da se v dogovor med Vlado RS in sindikati javnega sektorja o ukrepih v točkah 1-8, prenesejo zagotovila, ki opredeljujejo časovno veljavnost ukrepov najkasneje do 31.12.2015.

Pogoj za podaljšanje ukrepov v točkah 1-8 je tudi prenos določb, ki zagotavljajo, da Vlada RS ne bo enostransko posegla v dogovor za leto 2015. Besedilo se glasi:

»Vlada Republike Slovenije se obvezuje, da v obdobju od 1.1.2015 do 31. 12. 2015 ne bo brez dogovora s podpisniki tega dogovora dodatno posegla v plače, druge prejemke, pravice in obveznosti iz delovnega razmerja javnih uslužbencev. Ravnanje v nasprotju s prejšnjim odstavkom se šteje za kršitev dogovora oz. kolektivne pogodbe. V primeru stavke, ki je posledica kršitve te določbe, stavkajočim za čas stavke pripada nadomestilo v višini plače, ki bi jo prejeli, če bi delali.«

Za ogled podrobnosti, protipredlog do VRS sindikatov se morate prijaviti na portal in v kolikor še niste morate spremeniti tudi privzeti elektronski naslov . Prosim da se prijavite Prijava.

Objavljeno v Novosti