Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

SMO poziva MO, da vse tovrstne že izdane pozive k podpisu dogovora o vračilu preveč izplačanih zneskov plač operaterjem v CO nemudoma prekliče, saj je krivda na strani MO

Dne 14. 11. 2019 je SMO pozval Ministrstvo za obrambo, da vse tovrstne že izdane pozive k podpisu dogovora o vračilu preveč izplačanih zneskov plač operaterjem v CO nemudoma prekliče, saj je krivda za nastalo situacijo na strani MO oz. URSZR. 

Celoten poziv objavljamo v nadaljevanju :

 

Člani zaposleni v CORS in ReCo se obračajo na nas zaradi nedopustnih pozivov s strani URSZR k podpisu dogovora o vračilu preveč izplačanih zneskov plač. Jedro spora je v tem, da ste jim kot delodajalec napačno obračunavali delo in dodatke opravljeno na praznični dan. Sami ugotavljate, da je sistem ARDČ zadevo napačno sistemsko zapisoval in ste zaposlenim napačno obračunali dodatek za praznik na kar pa delavec ni imel vpliva.

 

Spomnimo se, da je tematika 3. a. čl. ZSPJS že nekaj let na pogajalski mizi med vlado in sindikati JS, ker ni usklajen s sodno prakso. Namreč, VDSS je pred leti jasno razsodilo, da delavcu ni moč ukazati vračila preveč izplačane plače, če je za takšno izplačilo krivda na strani delodajalca.

 

Iz prejete dokumentacije je razvidno, da je delodajalec napačno obračunal delo na praznik z dodatki, zato so vaši pozivi nezakoniti in nerazumljivi. Opozarjamo, da vaši tovrstni pozivi niso odraz zakonodaje, sodne prakse in socialnega dialoga. S tovrstnimi pritiski ste tako edini resor, ki izvaja dejanja v škodo zaposlenih brez kakršnih koli podlag.

 

Zato vas pozivamo, da vse tovrstne že izdane pozive k podpisu dogovora o vračilu preveč izplačanih zneskov plač nemudoma prekličete.

 

Lep pozdrav.

Nazadnje urejano na 1, 22.01.2020 12:50
Oceni ta prispevek
(1 glas)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

SEKRETAR

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

GSM:040 792 528