Bo vlada vendarle prisluhnila protestnim zahtevam SMO

Spoštovane članice in člani SMO,

Izhajajoč iz sklepa VRS podanega na 164. redni seji Vlade RS, dne 18.01.2018:

CITAT:

»Vlada je še sprejela sklep, da se bo glede zahtev reprezentativnih sindikatov na področju obrambe, za katere velja prepoved stavke, usklajevala v okviru izhodišč za pogajanja o stavkovnih zahtevah drugih sindikatov.«

Dejstvo je, da je SMO edini sindikat obrambnega resorja, ki je znotraj skupnega stavkovnega odbora za JS kot tudi znotraj skupnega stavkovnega odbora za DU postavil protestne zahteve, ki so enakovredne stavkovnim zahtevam.

Prepričani smo, da se bo trud in napor obrestoval, saj smo tako v SMO zagotovil dodatna pogajanja in usklajevanja za plače in pravice zaposlenih v obrambnem resorju. Žalosti nas dejstvo, da smo ta trud in napor vlagali le v SMO, kljub dejstvu, da obstajajo znotraj obrambnega resorja tudi drugi sindikati, ki pa niso pristopili k skupnemu stavkovnemu odboru JS. K skupnemu stavkovnemu odbor Državne uprave pa sta pristopila skupaj s SMO še SVOZ in SPMO.

Iz zapisanega je tako jasno, da bo SMO skozi pogajanja stavkovnih odborov in skozi pogajalski proces poskušal postoriti vse, da zagotoviti dodatne pravice zaposlenim.

SMO je v začetku pogajanj in usklajevanj obljubil, da bo vložil vse napore k izboljšanja stanja tako pripadnikov SV, civilnih oseb v SV in zaposlenih v MO. Povabilo k dodatnim pogajanjem v sklopu stavkovnih zahtev stavkovnih odborov je dokaz, da SMO poskuša na pravilen način poskrbeti za člane in zaposlene.

Nazadnje urejano na 0, 18.01.2018 19:37