Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

Sindikat Ministrstva za obrambo je v socialnem dialogu z MO in SV uspel zagotoviti izvensodno poravnavo za storjene krivice pripadnikom, ki niso imeli zagotovljen pripadajoč prosti dan v tednu na MOM.

Spoštovani člani SMO in pripadniki SV.

 

Sindikat Ministrstva za obrambo (SMO) je v socialnem dialogu z MO in SV uspel doseči, da bo SV na podlagi že dobljenih referenčnih tožb na Višjem delovnem sodišču, tako člana SMO kot tudi člana SVOZ, glede neizkoriščenih pripadajočih tedenskih prostih dni na MOM, pristopila k izvensodni poravnavi vsem pripadnikom SV, ki jim je bila s tem storjena krivica.

Po pritiskih SMO in SVOZ-a v zahtevah do VRS in do MO, da vendarle pristopijo k izvensodnim poravnavam, sta MORS in SV tako pridobila pooblastilo od VRS, da se z oškodovanimi pripadniki individualno izvensodno poravnata.

 

V sindikatu Ministrstva za obrambo smo tako ponovno dokazali, da smo zaupanja vreden sindikat, ki ni izneveril vašega zaupanja in je s svojo vztrajnostjo, preudarnostjo in strokovnostjo dosegel pravico tako za člane pripadnike SV kot tudi za vse ostale pripadnike SV .

 

Pri tem je pomembno poudariti, da omenjena sindikata nista zlorabljala zaupanja in stiske pripadnikov SV ter jih pod pretvezo vlaganja tožb vabila v članstvo zato, da bi članstvo povečevala. Veseli pa nas dejstvo, da lahko tudi za člane SVS na tem mestu sporočimo, da smo v socialnem dialogu prav tako tudi njim zagotovili možnost individualno izvensodno poravnavo s strani SV in upamo, da bodo v bodoče v takšnih in podobnih primerih vendarle uvideli, kdo je vreden zaupanja.

 

SV bo tako na podlagi že vloženih tožb, predvsem tistih, ki smo jih vložili zaradi zastaralnega roka in predvsem zahtevkov za varstvo pravic, opravila izvensodno poravnavo. V primeru, ko pripadnik ne bo zadovoljen s poravnavo, pa le temu še vedno ostaja pravno sredstvo.

 

O vseh potrebnih postopkih in dokazilih za izvensodno poravnavo boste dodatno obveščeni 16. 10. 2015 na spletnem portalu SMO.

LE ZDRUŽENI BOMO UBRANILI SKUPNO IN VARNO PRIHODNOST !

Za dodatna pojasnila smo vam na voljo Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Naročite se za spremljanje novic

Nazadnje urejano na 0, 13.10.2015 17:48
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. GSM:040 792 528