Sindikat SMO na odločitev Vrhovnega sodišča glede obračuna potnih stroškov po pravico na ustavno sodišče

Spoštovani člani SMO in zaposleni v SV in MORS.

Obveščamo vas, da je vrhovno sodišče ugodilo predlogu revizije nasprotnega udeleženca REPUBLIKO SLOVENIJO, Ministrstvo za obrambo, Vojkova cesta 55, Ljubljana, ki jo zastopa Državno pravobranilstvo RS, zoper sodbo Višjega delovnega in socialnega sodišča X Pdp 549/2014 z dne 19. 6. 2014, v zvezi s sodbo Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani X Pd 1140/2013 z dne 26. 3. 2014.

Tako je Vrhovno sodišče RAZSODILO:

• Reviziji se ugodi, sodba sodišča druge stopnje se spremeni tako, da se pritožba predlagatelja zavrne in se potrdi sodba sodišča prve stopnje.

Sindikat Ministrstva za obrambo bo v prihodnjih dneh, uporabil izredno pravno sredstvo in bo podal ustavno pritožbo na Ustavno sodišče zoper odločitev Vrhovnega sodišča. V sindikatu smo prepričani, da je odločitev sodišča diskriminatorna, ker določene zaposlene postavlja v neenakovreden položaj.

Pomembno !

Po neuradnih podatkih s strani SV in MO je kar nekaj zaposlenih spremenilo izjave in zahtevalo izplačilo potnih stroškov na podlagi pravno močne sodbe Višjega sodišča kljub našim jasnim navodilom (povezava na obvestilo), da ne vlagajo zahtev za izplačilo in naj ne spreminjajo izjav prevoza na delo vse dokler ne bo jasna odločitev Vrhovnega sodišča. Prav tako smo vas opozorili, da v primeru uspešnosti predlagatelja revizije, lahko delodajalec zahteva vračilo izplačanih zahtevkov.

Vsem tistim, ki so spreminjali izjave o prevozu na delo pa svetujemo, da te izjava nemudoma spremenijo na način kot so to imeli pred odločitvijo Višjega sodišča.

Nazadnje urejano na 0, 15.02.2015 19:35
Objavljeno v Novosti