Nujno obvestilo članom SMO glede podaje novih izjav in zahtevkov vezanih za sodbo opr. št. X Pdp 549/2014

Dne,12.09. 2014 je REPUBLIKA SLOVENIJA (MNZ), ki jo zastopa državno pravobranilstvo na delovno in socialno sodišče v Ljubljani vložilo revizijo zoper sodbo Višjega delovnega in socialnega sodišča opr. št. X Pdp 549/2014 z dne, 19. 6.2014. Iz sodbe, ki jo je dobil SMO na VDSS pod opr. št. X Pdp 549/2014 izhaja, da je treba spremeniti dosedanji način obračuna povračila stroškov prevoza na delo in z dela ter za čas od 1. 6. 2012 dalje priznati in izplačati povračilo stroškov prevoza za celotno razdaljo.

Vse člane SMO obveščamo, da ne podajo novih izjav o potnih stroških kot tudi ne zahtevkov za izplačilo premalo izplačanih potnih stroškov vse dokler Vrhovno sodišče ne odloči glede revizije.
V primeru, da bila revizija predlagatelja uspešna lahko delodajalec zahteva vračilo izplačanih zahtevkov.

Pri tem poudarjamo, da s tem ko počakate odločitev VS in ne izpolnite novih izjav, oz. vlog s katerimi bi zahtevali vračilo premalo izplačanih potnih stroškov, se nikakor ne odrekate pravici do povračila premalo izplačanih potnih stroškov. V primeru neuspešne revizije predlagatelja na vrhovnem sodišču, vam pri tem pripadajo zakonske zamudne obresti od 1. 6. 2012 dalje.

Nazadnje urejano na 0, 22.09.2014 15:38
Objavljeno v Novosti