Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

SMO podal pripombe in dopolnila na Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o službi v Slovenski vojski

V sindikatu Ministrstva za  obrambo smo dne 2.02.2021 prejeli  v skladu s 100.b členom Zakona o obrambi (Uradni list RS, št. 103/04 – UPB, 95/15 in 139/20) v mnenje Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o službi v Slovenski vojski.

Na podani predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o službi v Slovenski vojski smo v roku podali mnenje, v katerem smo med drugim zapisali:

»Čeprav smo prepričani, da bi se vrsta predlogov v spremembah ZSSlov morala urejevati v ZObr in kolektivni pogodbi za obrambni resor ugotavljamo, da so predlagane spremembe zelo pozitivno naravnane in bodo zagotovo v prihodnosti pripomogle k urejevanju in vse večjem številu prihodov mladih ljudi v sistem SV.  Hkrati smo prepričani, da bodo predlagane rešitve zadržale marsikaterega sedanjega pripadnika v vrstah SV in s tem preprečile vse več odhodov iz SV. Kljub, zelo velikem napredku v predlaganih rešitvah, pa zahtevamo, da se nekatere rešitve preoblikujejo oz. dopolnijo.«

Omenjeni predlog sprememb je v postopku medresorskega usklajevanja in na podlagi preteklih slabih izkušenj bo v navedenem postopku prišlo zagotovo do sprememb. Zato smo od vodstva MO zahtevali še dodatno usklajevanje, na katerem želimo pridobiti še dodatna pojasnila, vezana na predlagane spremembe. V sled zapisanega tako nismo podati mnenja, ampak kot smo zapisali, smo podali zgolj pripombe in dopolnila.

 

Nazadnje urejano na 0, 24.02.2021 12:26
Oceni ta prispevek
(2 glasov)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

SEKRETAR

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

GSM:040 792 528