Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

Ostri protest SMO zoper neznane storilce, ki so na gardiste, pripadnike SV na proslavi državnosti vzklikali »IZDAJALCI«

Danes smo na G. Boruta Pahorja, predsednik RS,vrhovnega poveljnika SV in na G. Matej Tonin, ministra za obrambo naslovili ostri protest zoper  neznane storilce, ki so na gardiste, pripadnike SV na proslavi državnosti vzklikali »IZDAJALCI« in ga v nadaljevanju objavljamo:

 

 Spoštovana!

V Sindikatu Ministrstva za obrambo (SMO) smo bili s strani članov obveščeni o video posnetku, ki je zaokrožil na socialnih omrežjih in v katerem dne 24.06. 2020 pred državno proslavo na Dan Državnosti neznani storilci na pripadnike častne čete Slovenske vojske vzklikajo »IZDAJALCI«.

V SMO močno obsojamo in smo zgroženi nad takšnimi nerazumnimi, žaljivi ravnanji neznanih posameznikov ter vas kot predsednika RS, g. Boruta Pahorja,vrhovnega poveljnika SV ter ministra za obrambo, g. Mateja Tonina pozivamo:

  • da javno obsodite takšna sprevržena in nedopustna ravnanja;
  • da po uradni dolžnosti sprožite vse postopke zoper neznane storilce, ki so s svojimi dejanji razžalili tako Slovensko vojsko kot tudi vse njene pripadnike ;
  • da se ugotovljeni storilci javno opravičijo vsem pripadnikom SV.

Še toliko bolj nas žalosti dejstvo, da moramo takšen poziv posredovati ravno na dan, ko obeležujejo pripadniki Garde Slovenske vojske svoj praznik. Pripadniki Garde Slovenske vojske, ki častno in ponosno predstavljajo Slovensko vojsko, domovino Slovenijo tako doma in po svetu.

Naj vaju ob tem spomnimo, da Slovenska vojska ni politično usmerjena organizacija, vendar v vsakem razdvojenem obdobju pride do največjih pritiskov prav na pripadnike Slovenske vojske. Gardo sestavljajo pripadniki SV, ki so delavci, sinovi, možje in očetje, katerih srca in ponos so bili v tem napadu zelo zaznamovani, vendar so z dvignjeno glavo svoje poslanstvo opravili profesionalno.

Naj za konec dodamo, da smo v SMO na vse pripadnike SV ponosni in da bomo storili vse, da bo pravici zadoščeno in to pričakujemo tudi od vaju.

Za koga? - Za Slovenijo!

Nazadnje urejano na 1, 01.07.2020 17:47
Oceni ta prispevek
(11 glasov)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. GSM:040 792 528