Ustanovljena je sindikalna zveza vojaških sindikatov jugovzhodne Evrope

Trije obrambni sindikati, Sindikat Ministrstva za obrambo (SMO) ,Vojni sindikat Srbije (VSS) in sindikat Odbrane i bezbednosti Makedonije (SOB) so na konferenci European Federation of Public Service Unions (EPSU, podpisali sporazum o sodelovanju.

S tem se je tako uradno organizirala zveza vojaških sindikatov jugovzhodne Evrope .

Cilj takšne organiziranosti je vzpostavitev standardov v vojaškem sindikalizmu, medsebojna izmenjava izkušenj in predvsem boj za pravice zaposlenih v obrambnih resorjih.

Ustanoviteljem sindikalne zveze vojaških sindikatov jugovzhodne Evrope pa je v nadaljevanju skupna ideja, da se takšno sodelovanje nadgradi znotraj EPSU v katerem že delujejo sindikati, ki združujejo civilne osebe v vojskah EU.
Ustanovljena zveza bo tako k sodelovanju in razvoju zveze povabili vse delujoče sindikate na področju obrambe in zaščite v EU in jugovzhodni Evropi z namenom krepitve sindikalnega delovanja, socialnega dialoga in zagotavljanja čim višjih pravic vseh zaposlenih na področju obrambe v EU in jugovzhodni Evropi.

Nazadnje urejano na 0, 02.07.2018 18:42