Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

TRIJE SINDIKATI ZAHTEVAJO PRAVIČNO PLAČILO ZA OPRAVLJENO DEL

SMO, SVOZ IN SPMO so že pred časom, enako kot Policijski sindikat Slovenije, od Vlade RS zahtevali uvedbo novih oblik pripravljenosti in ustrezno plačilo pripravljenosti za delo na določenem kraju in na delovnem mestu.

Glede na evropske konvencije in evropsko sodno prakso  smo zahtevali, da se zgoraj omenjene oblike dela v celoti priznajo v delovno obveznost in jo temu tudi ustrezno ovrednotijo ter plačajo.

V praksi bi to pomenilo, da bi pripadnik SV za dela na terenu, na večdnevnih usposabljanjih in izobraževanjih, vajah v tujini, sodelovanju na UJMA-h, dežurstvih, stražah, varovanjih objektov in oprvljanju podobnih nalog, imeli za ves čas opravljanja naloge polno delovno obveznost oz. za celoten dan dela bi pridobili 24 ur delovne obveznosti in ustrezno plačilo.  Predlagani način bi bistveno zvišal sedanji način obračuna naštetih oblik dela.

Vladna stran je predlagala delovno skupino, ki bo preučila in pripravila skupni predlog predstavnikov sindikatov in vladne strani. Vladna izhodišča so, da se čas pripravljenosti ne šteje v delovno obveznost in je plačilo vsake opravljene ure pripravljenosti v višini 50% osnovne plače javnega uslužbenca. V paketu, Vlada RS zahteva znižanje dodatka za pripravljenost na domu iz sedanjih 20% na 15% osnovne plače javnega uslužbenca. V imenovano delovno skupino je predlagan predsednik SMO, ki bo usklajeno zastopal stališča vseh treh sindikatov (SMO, SVOZ, SPMO).

Iz obrambnega resorja je edino SVS postavil nerazumno nizko ceno teh oblik dela brez zahteve po polni delovni obveznosti, ki je popolnoma usklajena z vladnim predlogom. Zato se v SMO, SVOZ in SPMO ograjujemo od izjav SVS in najav aktivnosti, ki z nami niso usklajene.

Nazadnje urejano na 0, 23.04.2014 19:37
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

SEKRETAR

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

GSM:040 792 528