Odločitev Višjega sodišča v primeru tožbe za pripravljenost na določenem kraju

Spoštovani članice in člani,

Višje delovno in socialno sodišče je končno sprejelo prvo odločitev v primeru masovnih tožb pripadnikov Slovenske vojske za plačilo v višini 100% urne postavke za čas pripravljenosti na določenem kraju. Pri tem pozdravljamo tvorno sodelovanje sindikata SMO in SVS predvsem pa izjemne napore  in skupno sodelovanje pooblaščenih odvetnikov obeh sindikatov.

Tudi v SMO v prihodnjih dneh pričakujemo odločitve Višjega sodišča, kjer bodo poleg straže in varovanja meje zajeti tudi ostali primeri tožb glede pripravljenosti na določenem kraju. Po prejetju le-teh vas bomo ažurno obveščali.

Zavedamo pa se, da ima delodajalec na voljo pravno sredstvo revizije na Vrhovno sodišče, katerega se bo MORS oz. državno odvetništvo v dobljenem primeru na Višjem sodišču, glede na dosedanje dogajanje, zagotovo poslužil.

Na določenih sodiščih obravnave na prvi stopnji potekajo intenzivno, medtem ko druga sodišča na nek način pri odločanju čakajo na odločitve Višjega sodišča.

V kolikor se odločite za vložitev tožbenega zahtevka so navodila podana na spodnjem gumbu :
Navodilo članom SMO in pripadnikom SV glede pridobivanja podatkov opravljenih ur za čas pripravljenosti na določenem kraju in vlaganja tožbenih zahtevkov za 100 % plačilo

Nazadnje urejano na 0, 24.11.2023 17:07
Objavljeno v Novosti