Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Vse novice
Arrow
Arrow
Shadow
Slider

Javni poziv

Spoštovana predsednica in vrhovna poveljnica obrambnih sil Nataša Pirc Musar.

 

Poznamo vas po zavzemanju za pravno državo. Napovedovali ste, da kot predsednica države in vrhovna poveljnica obrambnih sil ne boste tiho in da se boste opredeljevali do aktualnih dogodkov s svojim mnenjem.

 

Na obletnico izdaje Sodbe Vrhovnega sodišča, pred letom dni objavljena sodba na povezavi Pripravljenost za delo v času straže se šteje v delovni čas in po dvajsetih mesecih od izdane sodbe Sodišča Evropske unije, na povezavi: C-742/19, in ker Ministrstvo za obrambo do sedaj še ni storilo ničesar za odpravo dveh neustavnih členov Zakona o obrambi (97.č in 97.e), se obračamo na vas in vas javno pozivamo k podaji mnenja.

 

V prilogi vam posredujemo nedavno pisanje Sindikata vojakov Slovenije Odboru za obrambo Državnega zbora RS s komunikacijo o zavrnitvi, podobno je bil zavrnjen tudi Sindikat ministrstva za obrambo. Sindikatoma na 2. redni seji Odbora za obrambo ni bilo omogočeno spregovoriti. Posredujemo vam tudi nedavna pisanja Sindikata vojakov Slovenije in Sindikata ministrstva za obrambo predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen, z odgovorom. Po sprejetem in EU Komisiji priglašenem zakonu o na Odboru za obrambo potrjenih spremembah Zakona o službi v Slovenski vojski bomo ponovno obveščali EU Komisijo o (ne)reševanju kršenja pravnega reda EU, kot so nam odgovorili, da bodo njihove službe proučile opozorjeno. Več o aktualnem (ne)reševanju na Sodišču Evropske unije in najvišjem Vrhovnem sodišču RS dokazano neustavne situacije si lahko preberete na spletnih straneh sindikatov, na povezavah: Sindikat vojakov Slovenije in Sindikat ministrstva za obrambo. O aktualnem (ne)reševanju neustavnosti smo ves čas obveščali tudi predsednika vlade dr. Roberta Goloba, ki enako kot Ministrstvo za obrambo ni storil ničesar in le nemo spremlja agonijo četrtine pripadnikov Slovenske vojske na delovnih sodiščih. Nenazadnje smo o aktualnem ves čas z e-pošto obveščali tudi Vas.

 

Menimo, da bi se o izpostavljenem že morali oglasiti, še posebej zaradi več kot 1.700 tožb pripadnikov Slovenske vojske, zato vas javno

 

   POZIVAMO k opredelitvi do razkroja pravne države v Slovenski vojski in prosimo za pomoč

 

S spoštovanjem.    

 
 
Oceni ta prispevek
(1 glas)
Objavljeno v Novosti
  • Natisni

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

Podatki o SMO

Sindikat Ministrstva za Obrambo

  • Dejavnost: Dejavnost sindikatov
  • Davčna številka: 90213033
  • Naslov: Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana
  • E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odnosi z javnostmi

Marjan LAH

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. GSM:040 792 528