Uveljavitev veteranskih pravic znova s 50 letom starosti - obvestilo

Obvestilo

Zaradi večjega števila klicev glede sprememb uveljavitve veteranske pravice vam podajamo informacijo, ki je objavljena na spletni strani Zveze veteranov vojne za Slovenijo.

S 1. januarjem 2021 je ponovno znižanje starosti  za uveljavitev veteranskih pravic na dopolnjenih 50 let.
S tem datumom se za vse, ki so dopolnili 50 let starosti, sprošča možnost za plačilo dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Postopek za uveljavitev pravice se izvede na Upravni enoti, ki pokriva območje vašega stalnega bivališča. Seveda je potrebno že imeti urejen status vojnega veterana. Pomembno je tudi, da predhodno ne prekinete sedanjega zavarovanja, pač pa počakate na izdano odločbo, na kateri bo naveden tudi datum pričetka sklenitve novega zavarovanja.

Vir: http://www.zvvs.si/?stran=novica&id=2726

(1 glas)