×

Opozorilo

The form #25 does not exist or it is not published.
Natisni to stran
SMO že od samega začetka  izdaje ukaza po 59. členu ZSSloV  podpira NAČELNIKA GENERALŠTABA pri njegovi odločitvi

SMO že od samega začetka izdaje ukaza po 59. členu ZSSloV podpira NAČELNIKA GENERALŠTABA pri njegovi odločitvi

V sindikatu ministrstva za obrambo smo dne 06.06. 2018, in o čemer smo že poročali, na ministrico in načelnika posredovali poziv, da skupaj z NGŠSV zagotovita dejansko izplačilo po 59. čl. ZSSlov vsem zaposlenim v SV in ob tem pozdravili odločitev načelnika generalštaba. Ministrico smo pozvali, da ustrezno plačilo zagotovite tudi vsem zaposlenim v obrambnem resorju, ki pa zaradi kadrovskega primanjkljaja opravljajo dela v pogojih po citiranem členu ali veljavnih predpisih.

 

 

Poziv ministrici in NGŠSV k pravičnemu plačilo po 59. členu vsem zaposlenim v SV

 

 

Na podlagi skopih informacij s strani MO glede odrejene notranje revizije, ki bi jo naj odredila prejšnja ministrica in ki se naj bi navezovala med drugim tudi na izdani ukaza NGŠSV po 59. členu, ZSSloV, smo v SMO dne 13. 09. 2018 na novega ministra za obrambo naslovil zahtevo, da nam na podlagi 100. b. člena ZOBr in 10. člena Pogodbe o zagotavljanju pogojev za delo SMO v najkrajšem možnem času posredujete naslednje podatke :

 

• Ugotovitve notranje revizije, ki jo je Ministrstvo za obrambo sprožilo po izdaji ukaza načelnika GŠSV, da se pripadnikom SV iz naslova povečanega obsega dela zaradi prevelike obremenitve po 59. členu, ZSSloV izplačuje dodatek v višini 19%;
• Ostale ugotovitve in izsledki notranje revizije, ki jih je notranja revizija zaznala pri opravljanju revizije-nadzora;
• Morebitni predlagani ukrepi s strani notranje revizije za odpravo morebitnih nepravilnosti.

 

Odgovor na naše zahteve smo v sindikatu prejeli šele 02. 10 2018 in ga v nadaljevanju v celoti objavljamo.

 

 

Številka: 101-2/2018-68
Datum: 01. 10. 2018
Zadeva: Dostava podatkov po zakonu - odgovor
Zveza: Vaš dopis št. MO/GŠ 21/18 z dne 13. 9. 2018

 

Obveščamo vas, da vam zahtevane podatke, ki se nanašajo na revizijsko poročilo glede izplačevanja dodatka po 59. členu ZSSloV pripadnikov SV ne moremo posredovati, saj je poročilo označeno s stopnjo tajnosti »INTERNO«.

 

Ne glede na navedeno pa vas obveščamo, da revizijski postopek še ni končan. Skladno z Usmeritvami za državno notranje revidiranje vodja notranje revizije izvajanje priporočil spremlja do končne izvedbe in pridobi ustrezna zagotovila, da so naloženi ukrepi ustrezno izvršeni oziroma da je predstojnik oziroma poslovodni organ proračunskega uporabnika v nasprotnem primeru sprejel tveganje zaradi ne uresničitve priporočil.

 

S spoštovanjem,
Karl Erjavec minister

     

 

Nazadnje urejano na 0, 05.10.2018 11:57
Oceni ta prispevek
(3 glasov)
Objavljeno v Novosti

Povezani prispevki