Potek pogajanj glede višine regresa za letni dopust

Sindikat Ministrstva za obrambo, ki zastopa tako pripadnike SV kot zaposlene v MO se že od samega začetka pogajan, o višini regresa za letni dopust in povračila stroškov prevoza na delo in z dela, redno udeležuje pogajanj in se intenzivno pogaja skupaj z ostalimi sindikati JS z vladno pogajalsko skupino.

Danes 06. 05. 2019 je bilo tako sklicano nadaljevanje pogajanj glede višine regresa za letni dopust vladna stran je na sindikalni proti predlog, ki je bil vladi podan na prejšnjih pogajanjih podala sindikatom svoj proti predlog , ki se je glasil :

Javnemu uslužbencu , ki mu osnovna plača ne presega minimalne plače se regres za letni dopust izplačala v višini 1000 € neto vsem ostalim zaposlenim v JS pa se višina regresa izplača v višini 886 € neto . Seveda pod pogojem, da se sindikati odpovedo svojim zahtevam.

14:46 -Sindikalna stran je nato podala proti predlog, da se:

• Javnim uslužbencem , ki jim osnovna plača ne presega minimalne plače se izplača regres v višini 1100 € neto;
• Javnim uslužbencem do 26 PR se izplača regres v višini 1000 € neto;
• Javnim uslužbencem uvrščenim nad 26 PR pa se izplača regres v višini 900 € neto.

Vladna pogajalska stran je nato podala proti predlog:

Javnemu uslužbencu, ki osnovna plača ne presega minimalne plače se izplača 1025 € neto za vse ostale javne uslužbence pa v višini 886 € neto. Vendar je vladna pogajalska skupina ob tem poudarila, da morajo za podani proti predlog po mandat na vlado.

15:05-Sindikalna stran je na ta predlog podala proti predlog in sicer:

• Javnim uslužbencem , ki jim osnovna plača ne presega minimalne plače se izplača regres v višini 1100 € neto vsem ostalim javnim uslužbencem pa regres v višini 900 € neto in ob tem smo vztrajali , da se vlada tudi do tega predloga opredeli. Vlada bo tako na četrtkovi seji obravnavala oba predloga in se bo do njih opredelila. Nadaljevanje pogajanj o višini regresa za letni dopust se tako nadaljujejo v četrtek po seji vlade ob 14.00 uri.

Nazadnje urejano na
(1 Glasuj)