Urgenca na posredovani dopis VRS "KRŠITEV SPORAZUMA O RAZREŠEVANJU STAVKOVNIH ZAHTEV"

Sindikat Ministrstva za obrambo je dne 21. 12. 2018 na predsednika Vlado RS ponovno naslovil urgenco po realizaciji sporazuma o razreševanju stavkovnih zahtev, ki se nanaša na pripadnike SV.

Dne 18. 12. 2018 smo v SMO na predsednika vlade posredovali dopis v katerem smo ga pozvali k spoštovanju sporazuma O RAZREŠEVANJU STAVKOVNIH ZAHTEV, ki se v omenjenem sporazumu nanašajo na uredbo o uvrstitvi formacijskih dolžnosti v SV.

Pri tem smo posebej poudarili, da spoštovanje dogovora in zahtevana pojasnila iz posredovanega dopisa spadajo pod pristojnost Vlade RS in ne resornega ministrstva. Z resornim ministrstvom je bila uredba s sindikati na področju obrambe usklajena in je bila s tem deloma izpolnjena zaveza v sporazumu. Zaveza iz sporazuma vlade pa ni izpolnjena v delu, ko je potrebno uredbo sprejeti in za kar je izključno pristojna vlada.

V dopisu smo zaradi časovne stiske in pomembnosti sprejetja uredbe zahtevali, da odgovor predsednika vlade pričakujemo do 20.12.2018 pri tem pa ugotavljamo, da z nespoštovanjem postavljenega roka za podajo odgovora, ponovno tako  predsednik VRS zapostavlja pripadnike SV.

Prav tako je bil predsednik VRS  opozorjen, da zaradi zavlačevanja VRS s sprejetjem uredbe za pripadnike SV, ki se jim bi s tem  priznala pravica do izpogajanega, le te ne bodo deležni kot bo to veljalo za ostale zaposlene v javnem sektorju, saj je uredba akt, ki pravno omogoča uvrstitve pripadnikov v enotnem plačnem sistemu in s katerim jim dospe pravica po višji uvrstitvi.

Nazadnje urejano na
(0 glasovi)