Poziv članom, pripadnikom SV, civilnim osebam zaposlenim v SV in zaposlenim v MO na protestni shod 24. januarja pred Vlado RS - GRE ZA NAS

Spoštovane članice in člani SMO, pripadniki SV, zaposleni v MO in civilne osebe zaposlene v SV,

kot ste že razbrali iz medijev smo se v Sindikatu ministrstva za obrambo SMO pridružili skupnemu stavkovnemu odboru sindikatov JS. Skupni stavkovni odbor v katerega je združeno več kot 20 sindikatov JS od Vlade RS zahteva :

• da se v okviru enotnega plačnega sistema izvede takojšnja in hkratna odprava preostalih anomalij pri vrednotenju delovnih mest nad 26. plačnim razredom in anomalij, nastalih zaradi spremenjenega vrednotenja zdravniških delovnih mest z dvigom plačnih razredov delovnih mest nad 26. plačnim razredom za 3-4 plačne razrede v skladu s predlogom, ki ga je dne 29.11.2017 podala Pogajalska skupina reprezentativnih sindikatov javnega sektorja in z dvigom plačnih razredov delovnih mest do 26. plačnega razreda za 2 plačna razreda;
• Najkasneje s 3.1.2018 začetek odpravljanja še preostalih varčevalnih ukrepov, vključno z 8% znižanjem vrednosti plačnih razredov po Zakonu za uravnoteženje javnih financ iz leta 2012;
• Zagotovitev sredstev delodajalcem za povečane stroške dela iz predhodnih dveh točk;

Spoštovani člani, sodelavci nahajamo se v času, ko Vlada RS plače in pravice viša samo javno zanimivim poklicem (policistom, zdravnikom, gasilcem in direktorjem ter ravnateljem javnih zavodov) skratka tistim poklicnim skupinam, ki so izpeljali najostrejše sindikalne pritiske (proteste, napoved stavke, stavko ali pa je bil zgolj interes vlade). Za poklice v javnem sektorju za katere so se sindikati pogajali v okviru odprave anomalij, ki izhajajo iz dogovora z vlado iz leta 2016 pa je vlada namenila le drobtinice. Drobtinice, s katerimi se je vlada norčevala iz najnižje plačanih poklicev in ki jih je namenila za odpravo anomalij je s temi drobtinicami dodatno povzročila še večje in še globje anomalije. Vlada RS tako ni več pripravljena popraviti povzročenega v normalnem socialnem dialogu.

Napočil je čas,

da se kot posamezniki postavimo za svoje pravice in končno pokažemo iz kakšnega testa smo narejeni, zato vas 24. januarja ob 12.05 uri vabimo, da se v čim večjem številu pod organizacijo SMO, udeležite PROTESNIGA SHODA pred vladno palačo v Ljubljani, saj vlada prisluhne le tistim, ki ji dialog in zahteve ponujajo preko ulice ali s stavko.

Res je da nam je ustavno sodišče prepovedalo stavko nikakor pa nam ni prepovedalo udeležbo v civilu na mirnih protestnih shodih, ki smo jih v preteklosti že izvedli (demonstracije proti nižanju prispevne stopnje ) in si za udeležbo vzeli 1 dan letnega dopusta. Da gre pri protestnem shodu za legitimno pravico vsakega posameznika je temu pritrdila tudi ministrica za obrambo v prispevku z dne 05.01.2018, SVET NA KANALU A.

V sindikatu smo za vas v ta namen pripravili e- prijavo na PROTESTNI SHOD z namenom organizacije in zagotovitve brezplačnega avtobusnega prevoza v primeru višjega števila udeležencev do vladne palače v Ljubljani, ki se nahaja na dnu tega obvestila ! Lahko pa se oglasite pri svojem sindikalnem zaupniku SMO in mu potrdite vašo udeležbo.

V PROTESTNEM SHODU bomo tako zraven že omenjenih zahtev skupnega stavkovnega odbora sindikatov JS od vlade zahtevali za zaposlene v SV in MO :

- Odprava varčevalnega ukrepa po ZUJF-u – vrnitev 8% odvzetih plač;
- Odprava novonastalih anomalij: VOJ-PČ-Č, izenačitev VU z ostalimi vojaškimi osebami, uvedba novih civilnih delovnih mest v SV;
- izenačitev operaterjev ReCO z ostalimi PUO in njihov uvrstitev v PUO;
- Povečanje osnovne plače za 2 PR zaradi prepovedi do stavke in članstva v politični stranki;
- Uvedba dodatka za stalnost za vse zaposlene v obrambnem resorju;
- Plačilo 100% bolniške, nastale na poti na in iz dela;
- Plačilo prispevkov za poklicno upokojevanje v času daljše bolniške, nastale zaradi poškodbe pri delu oz. poklicne bolezni;
- Štirikratno plačilo dela preko polnega delovnega časa v izjemnih ali nujnih primerih;

Vašo NE udeležbo na protestnem shodu bomo razumeli kot da vam ni mar za vaše pravice !

Prijava na protestni shod 24.01.2018

Vaš ime in priimek

Na avtobus bi vstopil

Sem član SMO

Vaš e-naslov(*)
Invalid Input

Spoštovani,vaši vnešeni podatki se bodo izključno uporabljali za organizacijo prevoza na mesto protestnega shoda in nazaj in za obveščanje o poteku mirnih protestov 24. januarja pred vladno palačo.

Nazadnje urejano na
(2 glasovi)