1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

E obrazec za podajo ugovora na zadnji paket informativnih izračunov dohodnine za leto 2016 zaradi neupoštevanja metode povprečenja -SODPZ !

Spoštovani !

Finančna uprava RS je v drugem in hkrati zadnjem svežnju z datumom odpreme 31. 5. 2017 poslala še zadnje informativne izračune dohodnine za leto 2016.
Tisti pripadniki SV, ki so v letu 2016 izplačali privarčevana sredstva iz naslova SODPZ bodo v informativnem izračunu dohodnine prejeli obdavčitev kot, da so vplačana sredstva na račun SODPZ zaslužili v letu 2016.

Postopek podaje ugovora na informativni izračun !

1. Ko pripadnik SV prejme informativni izračun dohodnine , se mora zoper njo pritožiti v roku, kot je na določen na odločbi. Z namenom poenostavitve podaje ugovora so vam naši pooblaščeni odvetniki sindikata Ministrstva za obrambo SMO pripravili elektronski obrazec v katerega vnesete zahtevane podatke za podajo ugovora zoper informativni izračun (NA SPODNJI STRANI OBVESTILA). Po potrditvi obrazca prejmete na vaš navedeni e - naslov izpolnjen ugovor, ki ga nato podpisanega v najkrajšem možnem času, s priporočeno pošto posredujete na pristojni davčni urad kot je naveden v info. izračunu dohodnine.

Poudarjamo : Da pri ugovoru zoper informativni izračun ne potrebujete zastopanje odvetnika zadostuje ugovor, ki je del  tega sporočila. Brezplačno pravno pomoč boste potrebovali v kolikor bo MF zavrnilo vaš ugovor na informativni izračun !

O vaši pritožbi bo odločil drugostopenjski organ (Ministrstvo za finance) in vas o odločitvi tudi obvestil !

2. Če bo Ministrstvo za finance zavrnilo vaš ugovor zoper informativni izračun dohodnine boste lahko preko BREZPLAČNE PRAVNE POMOČI SMO oz. preko odvetnikov SMO vložiti tožbo na Upravni sodišče RS, kjer nato steče običajni sodni postopek (prva, druga in tretja stopnja).

 

Opozarjamo !

Podaja ugovora na informativni izračun dohodnine je individualna pravica vsakega posameznika. Tisti, ki svojega zahtevka ne uveljavlja (ne vloži pritožbe zoper dohodninsko odločbo), izgubi možnost nadaljnjih pritožb/tožb.

S podajo ugovora se lahko dolžnost plačila davka od dohodka zamakne, ker je po podanem ugovoru zoper informativni izračun dolžnost FURS-a izdati odločbo o odmeri dohodnine do 31. oktobra.

Plačilo odmerjenega dohodka v primeru neupoštevanja ugovora na informativen izračun ste tako dolžni plačati šele po prejetju odločbe in v roku, ki je naveden na odločbi.

Vsi pripadniki, ki so v prvem paketu odposlanih informativnih izračunov podali Ugovor na informativni izračun preko naše spletne strani in sicer do 3. maja 2017, še tako do danes niso prejeli odločbe FURS. 

 

V sindikatu Ministrstva za obrambo bomo skupaj s pooblaščenimi odvetniškimi pisarnami za pripadnike SV storili vse, da bomo na sodiščih izpodbijali veljavno ureditev, ki izplačila iz SODPZ obravnava kot zaslužek enega leta.

Ugovor zoper informativni izračun dohodnine

Spoštovani člani Sindikata Ministrstva za obrambo, kot smo vam obljubili smo za vas pripravili obrazec, ki vam z vnosom zahtevanih podatkov pripravi vaš Ugovor zoper informativni izračun dohodnine. Po potrditvi izpolnjenega obrazca boste na vaš e naslov prejeli vaš ugovor, ki ga nato s pošto priporočenega posredujete na FURS.
Vpišite vaš priimek in ime.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid email address.
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Napačen naslov.
Please select a date when we should contact you.
Invalid Input
V primeru nejasnosti nas kontaktirajte : Pošljite e - sporočilo

Nazadnje urejano na
Oceni ta predmet
(1 Glasuj)