Nedopustna neposredna diskriminacija in žalitev pripadnikov SV odgovor MO

Danes smo s strani MORS prejeli odgovor na dopis SMO, ki smo ga zaradi nedopustne neposredne diskriminacije in žalitve pripadnikov SV naslovili na NGŠSV in v vednost ministrici ter varuhinji človekovih pravic. V  nadaljevanju v celoti objavljamo odgovor MO !

Zadeva: Nedopustna neposredna diskriminacija in žalitev do pripadnikov SV - pojasnilo
Zveza: Vaš dopis z dne 6. 3. 2017 (št. IRDG: 101-2/2017-12)

Spoštovani,

predstavitev, ki jo omenjate, je bila pripravljena za interni sestanek Sektorja za vojaške zadeve v zvezi s postopki pridobivanja kadrov za potrebe Slovenske vojske in ni bila nikjer prikazana javno. Predstavitev je pripravil načelnik omenjenega sektorja, ki je kot primer neustreznega predstavnika, ki bi kandidatom na terenu predstavljal vojaški poklic in lik pripadnika Slovenske vojske, po njegovih besedah opisal kar sebe, kar je ob predstavitvi tudi poudaril.

Ne glede na pojasnilo avtorja predstavitve, pa je omenjeno neprimerno in nepotrebno izpostavljanje fizičnih in drugih lastnosti posameznikov, zaposlenih v Slovenski vojski oziroma v drugih organizacijskih enotah ministrstva, nedopustno. O tej zadevi bo obravnavo opravil generalni direktor Direktorata za obrambne zadeve, v katerega pristojnosti je Sektor za vojaške zadeve, in sprejel ukrepe v smeri, da se tovrstno neprimerno opisovanje posameznikov ne uporablja v uradnem ali internem pisnem gradivu oziroma v razpravah o zaposlenih in med zaposlenimi. Generalni direktor Direktorata za obrambne zadeve g. Srečko Zajc se zaradi neprimernega ravnanja podrejenega sektorja iskreno opravičuje v imenu vodstva direktorata.

{loadmodule [3]}

Nazadnje urejano na