Prvič v zgodovini samostojne Slovenije vojaki številčni na protestih skupaj s kolegi, KI DELAJO NA TEŽKIH IN ZDRAVJU ŠKODLJIVIH DELOVNIH MESTIH

Prvič v zgodovini samostojen Slovenije so se danes na protestni shod tako številno odzvali tudi pripadniki SV- vojaki člani SMO. Na mirnem protestnem shodu, pred ministrstvom za delo, ki ga je organiziralo 28 sindikatov in sindikalnih central pod skupnim sloganom » V SLOGI JE MOČ«, se je tako zbrala več kot 1000 glava množica protestnikov (policistov, vojakov, rudarjev, gasilcev, strojevodij, premikačev, prometnikov, pilotov, voznikov, delavcev v železarnah, delavcev v kemični industriji, steklarjev, pekov, pravosodni policistov, carinikov, šoferjev, baletnikov.

Vsi pripadniki SV, ki so se protesta udeležili in, ki so s svojo navzočnostjo predstavljali pripadnike SV so za ta dan vzeli LD in so se tako v svojem prostem času udeležili le-tega  . S tem smo vojaki pokazali tako Ministrstvu za delo kot tudi Vladi RS, da si preneha zatiskati oči pred tem, da si vojaki NE UPAMO za svoje pravice stopiti na ulico in z mirnimi demonstracijami pokazati tudi svoj glas pri uveljavljanju le - teh.

V vodstvu SMO tako menimo, da je današnji protest in udeležba vojakov na protestu pričetek novega poglavja pri borbi za pravice vojakov in zaposlenih v MO in bo v bodoče postala praksa legitimnega sindikalnega boja vseh zaposlenih v MO.

Prav tako menimo, da je čas, da stopimo iz teme in pokažemo, da smo tudi vojaki ljudje, delavci, ki si ne bomo več dovolili teptati naše pravice kot so doslej počele vlade.

Jasne zahteve sindikatov, ki so bile predane po protestnem shodu Ministrici za delo so :

1. Takojšni umik prvega odstavka 74. člena PNPZ in ohranitev višine prispevne stopnje poklicnega pokojninskega zavarovanja najmanj v višini 9,25 %.
2. Takojšnje znižanje upravljavske provizije tako, da bo po novem znašala največ 0.5 %, ter da se vstopni stroški v drugem letu vključitve zavarovanca znižajo na 0.5 %

NADALJNE ZAOSTROVANJE SINDIKALNIH AKTIVNOSTI BO ODVISNO OD UPOŠTEVANJA NAŠIH ZAHTEV!

Nazadnje urejano na
(4 glasovi)